Community Forums
BADGE ALFIKRAH - FACEBOOK
Berkaitan hal-hal semasa dari politik hingga kepada hal-hal sekeliling kita
Go to page 1, 2  Next
Post new topic   Reply to topic   Printer Friendly Page     Forum IndexIsu semasa
View previous topic :: View next topic  

[UNDI] BADGE ALFIKRAH - FACEBOOK
TERUSKAN- MEDIUM PROMOSI AFN
77%
 77%  [ 17 ]
HENTIKAN - MUDARAT JATUHKAN IMEJ AFN
22%
 22%  [ 5 ]
Total Votes : 22

Author Message
NAZ
Moderator



Joined: Nov 12, 2008
Posts: 12875
Location: De' C Ni

PostPost subject: BADGE ALFIKRAH - FACEBOOK
Posted: Sat Oct 15, 2011 10:12 am
Reply with quote

Assalamualaikum

Nak tanya,
1) Berapa weightage nya andai badge tersebut dipaparkan? Does it really carry weight to the carrier?

2) Andai bawa "mudarat" perlu kah diteruskan penggunaan badge tersebut?

-------------------------------------------------------------------------------------------

Sila Undi selepas komen.

Terima kasih

WSLM

_________________
نورعينى احمد
Talent win games, but teamwork and intelligence win championship.
Winners never Quit, Quitters never Win!
Back to top
View user's profile Visit poster's website
akhu_hurairah
Ahli Setia



Joined: Jul 29, 2010
Posts: 2071
Location: shah alam

PostPost subject: Re: BADGE ALFIKRAH - FACEBOOK
Posted: Sat Oct 15, 2011 10:16 am
Reply with quote

WaalaikumSalam

Di FB pun ramai yg dah remove badge ni.

cadangan sy diteruskan tapi utk mod, ilmuan, founder, ahli setia, pro-sunnah sahaja.

_________________
“Berhati-hati kalian daripada sifat prasangka. Sesungguhnya prasangka itu adalah kata-kata yang paling dusta. Jangan saling olok-mengolok, intai-mengintai, atas-mengatasi, dengki mendengki, benci-membenci dan jebak menjebak.

Jadilah kalian laksana hamba-hamba Allah yang bersaudara seperti yang telah diperintahkan kepada kalian. Seorang Muslim itu adalah saudara bagi seorang Muslim yang lain. Janganlah ia menzalimi saudaranya; janganlah ia membiarkannya (apabila ia dizalimi); janganlah ia menghina saudaranya. Taqwa itu di sini, (seraya baginda menunjuk ke dadanya).

Cukuplah bagi seorang Muslim itu kejahatan (dosa) menghina saudaranya yang Mukmin haram bagi seseorang Muslim itu (menceroboh) darah (nyawa) nama baik dan harta seseorang Muslim yang lain.” (Hadith Muttafaqun alaih)


Last edited by akhu_hurairah on Sat Oct 15, 2011 10:18 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile
cikgurahim
Founder



Joined: Jun 26, 2008
Posts: 5033
Location: Lumut, Perak

PostPost subject: Re: BADGE ALFIKRAH - FACEBOOK
Posted: Sat Oct 15, 2011 10:17 am
Reply with quote

apa2 lencana/ jenama/gelaran memudaratkan jika kita tidak amanah...
_________________
AQT (Fusysyilat)41. 33. "Siapakah yang lebih baik perkataannya daripada orang yang menyeru kepada Allah, mengerjakan amal yang saleh, dan berkata: "Sesungguhnya aku termasuk orang-orang yang menyerah diri"?


"Katakanlah (Hai Muhammad): "Inilah jalanku: aku dan orang-orang yang mengikutiku berdakwah (mengajak kamu) kepada Allah dengan hujjah yang nyata, Maha Suci Allah, dan aku tiada termasuk orang-orang yang musyrik." (Yusuf (12): 108).

www.tvquran.com/
Back to top
View user's profile Send e-mail Visit poster's website Yahoo Messenger
mustaqill
Panel BA



Joined: Jul 08, 2009
Posts: 11488
Location: KUALA LUMPUR, SHAH ALAM

PostPost subject: Re: BADGE ALFIKRAH - FACEBOOK
Posted: Sat Oct 15, 2011 10:28 am
Reply with quote

Teruskan. Satu kes saja pun.
_________________
Khadem Al-Fikrah.net (Disember 2011 - Disember 2012)
Back to top
View user's profile Send e-mail
kayrollz
Pro Sunnah



Joined: Aug 10, 2010
Posts: 7919

PostPost subject: Re: BADGE ALFIKRAH - FACEBOOK
Posted: Sat Oct 15, 2011 10:34 am
Reply with quote

mustaqill wrote:
Teruskan. Satu kes saja pun.

Great

_________________


AFN PAINTBALLZ

Be prepare for the next WAR~ (February)
Back to top
View user's profile Yahoo Messenger
NAZ
Moderator



Joined: Nov 12, 2008
Posts: 12875
Location: De' C Ni

PostPost subject: Re: BADGE ALFIKRAH - FACEBOOK
Posted: Sat Oct 15, 2011 10:38 am
Reply with quote

itulah ...
kerna nila setitik ...habis susu sebelanga

_________________
نورعينى احمد
Talent win games, but teamwork and intelligence win championship.
Winners never Quit, Quitters never Win!
Back to top
View user's profile Visit poster's website
abu_firdaus
Student L6



Joined: Aug 02, 2010
Posts: 1433
Location: Bdr Baru Bangi

PostPost subject: Re: BADGE ALFIKRAH - FACEBOOK
Posted: Sat Oct 15, 2011 11:56 am
Reply with quote

teruskan. kalu tak nak bertanggungjawab, jgn letak badge mcm sy Smile
_________________

Buku-buku Islamik jualan Telaga Ilmu


Pusat Latihan Memandu Cemerlang, Bdr Baru Bangi
Back to top
View user's profile Visit poster's website Yahoo Messenger
ummu_durrah
Ahli Setia



Joined: Feb 22, 2010
Posts: 2175

PostPost subject: Re: BADGE ALFIKRAH - FACEBOOK
Posted: Sat Oct 15, 2011 12:04 pm
Reply with quote

Assalamualaikum

Err.. kalau semua takut nak pakai badge, sape lagi nak pakai? Sweat Drop

Ini memang semata-mata nak promote AFN, mengenali ahli AFN.. sebab ada yg kadang2 tak kenal. Bila tengok badge.. "eh, kau pun AFN gak?". See? Wujud perhubungan yg baru

Tapi, bila dah makin kurang pakai sebab satu kes, aduuh... tak dapat nak bayangkan betapa AFN ni cepat sangat melatah.. serious kata.

Sepatutnya..

Jika ada yg tersilap, kita nasihatkan.
Jika ada yg berguna, kita pelajari..

Saling memerlukan dan melengkapi gitu.. Yes

Bagus pakai badge ni, orang AFN care tau. Tak betul je, terus kena.. terus ada orang nak ingatkan. koh koh koh ROFL

Cuba bayangkan dia tak pakai badge.. takde rasanya thread nasihat2 untuk AFN tu.. kan?

Jika ukhwah semua nak harap yg 'PERFECT' je kat AFN ni, susahlah.. sebab manusia memang tak layak nak join AFN ni..

Bila fikir2 balik.. bagus pakai badge AFN ni, orang AFN sangat CARE!! Great

Wallahu'alam

_________________
أَلَمْ يَعْلَمْ بِأَنَّ اللهَ يَرَى

By Allah.. I will return..
Back to top
View user's profile
Nadim
Ahli Setia



Joined: Jun 11, 2010
Posts: 2736

PostPost subject: Re: BADGE ALFIKRAH - FACEBOOK
Posted: Sat Oct 15, 2011 12:43 pm
Reply with quote

Waaaa...panjangnya nasihat cik puan... Sweat Drop
Back to top
View user's profile
zikrulmaut_sm
Student L2



Joined: Sep 14, 2011
Posts: 494

PostPost subject: Re: BADGE ALFIKRAH - FACEBOOK
Posted: Sat Oct 15, 2011 1:21 pm
Reply with quote

ummu_durrah wrote:
:salam

Err.. kalau semua takut nak pakai badge, sape lagi nak pakai? Sweat Drop

Ini memang semata-mata nak promote AFN, mengenali ahli AFN.. sebab ada yg kadang2 tak kenal. Bila tengok badge.. "eh, kau pun AFN gak?". See? Wujud perhubungan yg baru

Tapi, bila dah makin kurang pakai sebab satu kes, aduuh... tak dapat nak bayangkan betapa AFN ni cepat sangat melatah.. serious kata.

Sepatutnya..

Jika ada yg tersilap, kita nasihatkan.
Jika ada yg berguna, kita pelajari..

Saling memerlukan dan melengkapi gitu.. Yes

Bagus pakai badge ni, orang AFN care tau. Tak betul je, terus kena.. terus ada orang nak ingatkan. koh koh koh ROFL

Cuba bayangkan dia tak pakai badge.. takde rasanya thread nasihat2 untuk AFN tu.. kan?

Jika ukhwah semua nak harap yg 'PERFECT' je kat AFN ni, susahlah.. sebab manusia memang tak layak nak join AFN ni..

Bila fikir2 balik.. bagus pakai badge AFN ni, orang AFN sangat CARE!! Great

Wallahu'alam

subhanallah. AFN bukan sembarangan website. tapi sebuah perkumpulan orang-orang yang mementingkan tarbiyyah yang sebenarnya, baik dari founder/mod/panelist/forumers.

Crying Crying Crying

#saya tumpang pakai badge AFN kat forum ni ye. kat fb saya tak pakai. jgn marah~ Sweat Drop
Back to top
View user's profile Yahoo Messenger
cikgu_jeff
Student L3



Joined: Dec 15, 2009
Posts: 689
Location: Ipoh

PostPost subject: Re: BADGE ALFIKRAH - FACEBOOK
Posted: Sat Oct 15, 2011 2:07 pm
Reply with quote

dah tak pakai...tapi bukan sebab isu tu...tapi rasa mcam nak pakai balik....hehehehe
Back to top
View user's profile Send e-mail
2000dirham
Student L3



Joined: Oct 14, 2010
Posts: 623
Location: Darul Sunnah

PostPost subject: Re: BADGE ALFIKRAH - FACEBOOK
Posted: Sat Oct 15, 2011 2:16 pm
Reply with quote

nila tu buat apa
Back to top
View user's profile
Abu_Imran
Pro Sunnah



Joined: Jan 28, 2010
Posts: 6735
Location: KL

PostPost subject: Re: BADGE ALFIKRAH - FACEBOOK
Posted: Sat Oct 15, 2011 2:17 pm
Reply with quote

bleh sesapa terangkan apa itu badge? try print screen dan tunjuk kat sini...badge AFN kat pesbuk tu lagu maner?
_________________
Mencari Ilmu Tiada Penghujung
Back to top
View user's profile Send e-mail
Nadim
Ahli Setia



Joined: Jun 11, 2010
Posts: 2736

PostPost subject: Re: BADGE ALFIKRAH - FACEBOOK
Posted: Sat Oct 15, 2011 2:28 pm
Reply with quote

Abu_Imran wrote:
bleh sesapa terangkan apa itu badge? try print screen dan tunjuk kat sini...badge AFN kat pesbuk tu lagu maner?

sesiapa pakai badge dia otomatik badger la...kot... Very Happy
Back to top
View user's profile
Abu_Imran
Pro Sunnah



Joined: Jan 28, 2010
Posts: 6735
Location: KL

PostPost subject: Re: BADGE ALFIKRAH - FACEBOOK
Posted: Sat Oct 15, 2011 2:37 pm
Reply with quote

camno nak pki erk?
_________________
Mencari Ilmu Tiada Penghujung
Back to top
View user's profile Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic   Printer Friendly Page    Forum Index Isu semasa
Page 1 of 2
All times are GMT + 8 Hours
Go to page 1, 2  Next



Jump to:  


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Toggle Content Hadith Today
Rasulullah memerintahkan kami (kaum wanita) keluar pada hari raya fitri dan adha; termasuk para gadis, wanita haid, anak dara sunti. Adapun mereka yang haid tidak menunaikan solat tetapi menyertai kebaikan dan seruan kaum muslimin.

-- HR. Bukhari

Toggle Content Pautan Pilihan




Toggle Content Main Menu
 Home Community Members options Forums Search Web Affiliates

Toggle Content Top 10 Download
  1: Tafsir Ibnu Katsir Juz 1
  2: Shahih Sunan Ibnu Majah, Jilid 3
  3: Quran Flash (Tajweed)
  4: Hadith E-Book
  5: Al-Bidayah wa Nihayah, Masa Khulafaur Rasyidin
  6: Tafsir Ibnu Katsir Juz 2
  7: Tafsir Ibnu Katsir Juz 4
  8: Tafsir Ibnu Katsir Juz 3
  9: Quran Explorer
  10: Al-Raheeq al-Makhtum

Toggle Content User Info

Welcome Anonymous

Nickname
Password

Membership:
Latest: krolnaim
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 6806

People Online:
Members: 0
Visitors: 94
Bots: 0
Total: 94
Who Is Where:

Staff Online:

No staff members are online!

Toggle Content Top Posters
   thtl 
 Posts: 
 45516 

   FATHI 
 Posts: 
 14197 

   NAZ 
 Posts: 
 12875 

   Ibn_Firdaus 
 Posts: 
 11753 

   mustaqill 
 Posts: 
 11488 

   abu_usamah 
 Posts: 
 9944 


   kayrollz 
 Posts: 
 7919 

   mfauzy 
 Posts: 
 7045 

   Muhammady7 
 Posts: 
 6957 

   AqilHaq 
 Posts: 
 6825 

   Abu_Imran 
 Posts: 
 6735 

   Mohd.Ikram 
 Posts: 
 6613 

   Athma_Godam 
 Posts: 
 6591 

   ummimq 
 Posts: 
 5902 

   abuQays 
 Posts: 
 5779 

   Abuputri2 
 Posts: 
 5724 

   cikgurahim 
 Posts: 
 5033 

   abulwafaa 
 Posts: 
 4962 


   abdullah_ameen 
 Posts: 
 4444 

   abuirfan 
 Posts: 
 4409 

   iman_taqwa 
 Posts: 
 4391 

   alak 
 Posts: 
 4351 

   Yusof 
 Posts: 
 4213 



The logos and trademarks used on this site are the property of their respective owners
We are not responsible for comments posted by our users, as they are the property of the poster