Community Forums
Search found 40532 matches
Forum Index
Author Message
  Topic: thtl tidak lagi bersama afn
thtl

Replies: 2
Views: 2324

PostForum: Isu semasa   Posted: Mon Nov 21, 2011 7:49 am   Subject: Re: thtl tidak lagi bersama afn
jangan buka apa jua thread pasa tribute to thtl, sebab ia menggegarkan kapalterbang..dan akan dimusnahkan oleh madamme naz ....kohkoh

follow thtl di bicara thtl blogspot..semua inside news ada disa ...
  Topic: thtl tidak lagi bersama afn
thtl

Replies: 2
Views: 2324

PostForum: Isu semasa   Posted: Mon Nov 21, 2011 6:25 am   Subject: Re: thtl tidak lagi bersama afn
saya akan aktif kembali di blog

CU there
  Topic: thtl tidak lagi bersama afn
thtl

Replies: 2
Views: 2324

PostForum: Isu semasa   Posted: Mon Nov 21, 2011 4:15 am   Subject: thtl tidak lagi bersama afn
Bismillah Assalamualaikum

Oleh kerana semua thread banyak Bini telah dihilangkan oleh admin afn, tapi pengumuman penting dalam thread tu saya kena buat sekali lagi:
[color=red]
thtl tidak lagi bersama ...
  Topic: Tarikh lahir anda Mengikut Kalendar Hijrah
thtl

Replies: 32
Views: 4493

PostForum: Riadah   Posted: Sun Nov 20, 2011 5:12 pm   Subject: Re: Tarikh lahir anda Mengikut Kalendar Hijrah
maka instead of beli kek, dan tiup lilin dan make wish, hangpa kena celebrate besday dgn puasa sunat besday.
  Topic: Kembara ke Andalusia dan negara Eropah : mohon pandangan
thtl

Replies: 22
Views: 4273

PostForum: Makan-Makan dan Melancong   Posted: Sun Nov 20, 2011 5:11 pm   Subject: Re: Kembara ke Andalusia dan negara Eropah : mohon pandangan
mauswah pun teruna lagi?
  Topic: Penggunaan Ayat Manzil
thtl

Replies: 9
Views: 2771

PostForum: Qur'an dan Hadis   Posted: Sun Nov 20, 2011 5:03 pm   Subject: Re: Penggunaan Ayat Manzil
ayat manzil ni berasal dari hadith Imam ahmad, termidzi dan al-hakim, dari jalur Ubay bin Ka3ab:

kata syaikh syu3aib (tahqiq musnad, 35:106, muaassasah risalah), isnadnya dha3if kerana perawi dha3i ...
  Topic: (cadangan)amalan baik time besday
thtl

Replies: 33
Views: 4748

PostForum: Fiqh   Posted: Sun Nov 20, 2011 4:57 pm   Subject: Re: (cadangan)amalan baik time besday
pokding,

tak tercatat antara 16 tempat mustajab doa.


doa semasa besday, mmg tak ada sebut dale kitab sbg tempat mustajab..kalu dale sujud tu ada juga sebut dale sunnah...
  Topic: Kembara ke Andalusia dan negara Eropah : mohon pandangan
thtl

Replies: 22
Views: 4273

PostForum: Makan-Makan dan Melancong   Posted: Sun Nov 20, 2011 4:55 pm   Subject: Re: Kembara ke Andalusia dan negara Eropah : mohon pandangan
dia mmg dok syok kat aktres korea...saja dia taqiyah
  Topic: POLYGAMY 2.0: Suatu Alternatif Lelaki
thtl

Replies: 124
Views: 19156

PostForum: Isu semasa   Posted: Sun Nov 20, 2011 4:44 pm   Subject: Re: POLYGAMY 2.0:Satu Alternatif
alamat kena tukaq dok peghlih...

ramai nak daftar peghlih tapi rupanya ia utk rakyat peghlih sahaja dan mereka yg menetap di peghlih...
  Topic: POLYGAMY 2.0: Suatu Alternatif Lelaki
thtl

Replies: 124
Views: 19156

PostForum: Isu semasa   Posted: Sun Nov 20, 2011 4:29 pm   Subject: Re: POLYGAMY 2.0:Satu Alternatif
rich,

nikah kat siam lebih mudah daftar dari nikah dgn pak mertua dan dua saksi, itu boleh masuk jel...pelik tp benar
  Topic: POLYGAMY 2.0: Suatu Alternatif Lelaki
thtl

Replies: 124
Views: 19156

PostForum: Isu semasa   Posted: Sun Nov 20, 2011 4:20 pm   Subject: Re: POLYGAMY 2.0:Satu Alternatif
sebab tulah pemerintah nak lihat slip gaji..

dalam ekonomi sekarang pemerintah akan decide samada layak atau tidak,

ia sama macam prosedur loan keretalaa..atau syarat2 nak dapat kredit kad...

...
  Topic: (cadangan)amalan baik time besday
thtl

Replies: 33
Views: 4748

PostForum: Fiqh   Posted: Sun Nov 20, 2011 4:11 pm   Subject: Re: (cadangan)amalan baik time besday
ISAkan dah hapus...

tapi apakah aku kutuk sultan dan menghasut bencikan sultan, malah aku cakap, ikutlah sunnah sultan,

mudah2an aku dapat datuk sri...huhuhu
  Topic: Muhasabah
thtl

Replies: 56
Views: 14651

PostForum: Kaunseling Islam   Posted: Sun Nov 20, 2011 4:10 pm   Subject: Re: Muhasabah
fatimah,

kalau terlondeh aib, pakat2 tutuplaa..
  Topic: POLYGAMY 2.0: Suatu Alternatif Lelaki
thtl

Replies: 124
Views: 19156

PostForum: Isu semasa   Posted: Sun Nov 20, 2011 4:09 pm   Subject: Re: POLYGAMY 2.0:Satu Alternatif
rich,

kalau syaratnya terlalu ketat, maka itu adalah bermaksud, poligami adalah Haram disisi pemerintah. banyak negara OIC yg menggunapakai fatwa syaikh Muhammad Abduh,

menurut abduh: poligami a ...
  Topic: Kembara ke Andalusia dan negara Eropah : mohon pandangan
thtl

Replies: 22
Views: 4273

PostForum: Makan-Makan dan Melancong   Posted: Sun Nov 20, 2011 4:06 pm   Subject: Re: Kembara ke Andalusia dan negara Eropah : mohon pandangan
syukran syaikh,

last minute sangat tu..hehe. kalau nak balik Kelate pun ana tak boleh last minute, apatah lagi nak tour Eropah, wasiat pun belum sempat tulis..hehehe
 
Page 1 of 2703 Go to page 1, 2, 3 ... 2701, 2702, 2703  Next
All times are GMT + 8 Hours
Jump to:  



Toggle Content Hadith Today
Akan ada para pemimpin yang kamu setujui (kebaikan sebahagian perbuatan mereka) dan kamu akan membantah (kejahatan sebahagian perbuatan mereka). Sesiapa yang membenci (perbuatan munkar tersebut) maka dia terlepas (dari dosa), sesiapa yang membantah maka dia selamat (dari dosa), namun (yang berdosa) sesiapa yang redha dan menuruti (perbuatan munkar)”. Sahabah bertanya: “Tidakkah boleh kami perangi mereka?” Jawab baginda: “Tidak selagi mana mereka bersolat

-- HR. Muslim

Toggle Content Pautan Pilihan




Toggle Content Main Menu
 Home Community Members options Forums Search Web Affiliates

Toggle Content Top 10 Download
  1: Tafsir Ibnu Katsir Juz 1
  2: Shahih Sunan Ibnu Majah, Jilid 3
  3: Quran Flash (Tajweed)
  4: Hadith E-Book
  5: Al-Bidayah wa Nihayah, Masa Khulafaur Rasyidin
  6: Tafsir Ibnu Katsir Juz 2
  7: Tafsir Ibnu Katsir Juz 4
  8: Tafsir Ibnu Katsir Juz 3
  9: Quran Explorer
  10: Al-Raheeq al-Makhtum

Toggle Content User Info

Welcome Anonymous

Nickname
Password

Membership:
Latest: krolnaim
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 6806

People Online:
Members: 0
Visitors: 28
Bots: 0
Total: 28
Who Is Where:

Staff Online:

No staff members are online!

Toggle Content Top Posters
   thtl 
 Posts: 
 45516 

   FATHI 
 Posts: 
 14197 

   NAZ 
 Posts: 
 12875 

   Ibn_Firdaus 
 Posts: 
 11753 

   mustaqill 
 Posts: 
 11488 

   abu_usamah 
 Posts: 
 9944 


   kayrollz 
 Posts: 
 7919 

   mfauzy 
 Posts: 
 7045 

   Muhammady7 
 Posts: 
 6957 

   AqilHaq 
 Posts: 
 6825 

   Abu_Imran 
 Posts: 
 6735 

   Mohd.Ikram 
 Posts: 
 6613 

   Athma_Godam 
 Posts: 
 6591 

   ummimq 
 Posts: 
 5902 

   abuQays 
 Posts: 
 5779 

   Abuputri2 
 Posts: 
 5724 

   cikgurahim 
 Posts: 
 5033 

   abulwafaa 
 Posts: 
 4962 


   abdullah_ameen 
 Posts: 
 4444 

   abuirfan 
 Posts: 
 4409 

   iman_taqwa 
 Posts: 
 4391 

   alak 
 Posts: 
 4351 

   Yusof 
 Posts: 
 4213 



The logos and trademarks used on this site are the property of their respective owners
We are not responsible for comments posted by our users, as they are the property of the poster