Community Forums
Search found 6718 matches
Forum Index
Author Message
  Topic: hapus PTPTN jika Pakatan perintah?
mfauzy

Replies: 92
Views: 11627

PostForum: Isu semasa   Posted: Fri Jan 13, 2012 7:35 am   Subject: Re: hapus PTPTN jika Pakatan perintah?
Assalamualaikum

Seingat saya pernah dibincangkan dahulu. Antara rumusan yang saya dapat:

1) Kepada peminjam, wajib bayar tetapi perlu bertaubat atas kelemahan diri.
2) Kepada yang baru belajar, cuba car ...
  Topic: LATEST : Anwar Acquitted And Discharged
mfauzy

Replies: 124
Views: 12242

PostForum: Isu semasa   Posted: Mon Jan 09, 2012 6:35 am   Subject: Re: LATEST : Anwar Acquitted And Discharged
[quote="alli"]Laa mercun ke? ini yang tak sempat diletupkan di stadium bola hari tu.[/quote]

Saya pun terfikir perkara yang sama. Tapi media elektronik yang saya baca exaggerate kata "Bom meletup, ...
  Topic: PAS : Good bye Dr. Hasan Ali
mfauzy

Replies: 136
Views: 15761

PostForum: Isu semasa   Posted: Mon Jan 09, 2012 6:26 am   Subject: Re: PAS : Good bye Dr. Hasan Ali
Assalamualaikum

Mungkin pengalaman saya cetek, tetapi pada hemat saya jika kita tak bersetuju dengan pendirian parti/jemaah, sewajarnya disuarakan melalui saluran dalaman - berbincang sesama pimpinan dan ah ...
  Topic: Jasa Anwar terhadap asatizah Jordan?
mfauzy

Replies: 36
Views: 3754

PostForum: Isu semasa   Posted: Mon Jan 09, 2012 6:16 am   Subject: Re: Jasa Anwar terhadap asatizah Jordan?
[quote="AqilHaq"]saya berdiridua darikanan...yang berdiridikanan sekali adalah pakar perbidanan di negeri sembilan...Dr Muhammad faiz belajar doktor di al Azhar. dalam kelas ni ada 5 doktor .[/quote]
...
  Topic: diabetes di kalangan org mudas
mfauzy

Replies: 22
Views: 3402

PostForum: Isu semasa   Posted: Mon Jan 09, 2012 6:04 am   Subject: Re: diabetes di kalangan org mudas
Assalamualaikum

Hehe. Saje nak usik dr. Seiji. (sebenarnya saya tahu seiji maksudkan type 2 DM). Type 1 DM kan ada yang muda-muda.

Pada hemat saya, kalau susah sangat nak kawal pemakanan, at least elakk ...
  Topic: Munaqashah: Sistem Perbankan Islam 8 Januari 2012
mfauzy

Replies: 11
Views: 2326

PostForum: Ekonomi Islam   Posted: Mon Jan 09, 2012 5:57 am   Subject: Re: Munaqashah: Sistem Perbankan Islam 8 Januari 2012
[quote="AqilHaq"]musyarokah mutanakkisah...adalah sistemterbaik bahkan lebih baik dari al bai'ulbithaman ajil dan alijarah...
saya dengar maybank ada buat ...cuma tak tahu branch mana...

sapa tahu ...
  Topic: Munaqashah: Sistem Perbankan Islam 8 Januari 2012
mfauzy

Replies: 11
Views: 2326

PostForum: Ekonomi Islam   Posted: Mon Jan 09, 2012 5:55 am   Subject: Re: Munaqashah: Sistem Perbankan Islam 8 Januari 2012
:salam. Alhamdulillah majlis berjalan lancar meskipun dibayangi 901. Ada sesiapa yang hadir? Sayang sekali jika tidak dikongsikan di sini... Yes
  Topic: Munaqashah: Sistem Perbankan Islam 8 Januari 2012
mfauzy

Replies: 11
Views: 2326

PostForum: Ekonomi Islam   Posted: Thu Jan 05, 2012 2:10 pm   Subject: Re: Munaqashah: Sistem Perbankan Islam 8 Januari 2012
Assalamualaikum

UP... lagi tiga hari...

Wassalamualakum
  Topic: Kebaikan dan Keburukan DEMONSTRASI dalam sebuah demokrasi?
mfauzy

Replies: 20
Views: 3385

PostForum: Isu semasa   Posted: Thu Jan 05, 2012 2:07 pm   Subject: Re: Kebaikan dan Keburukan DEMONSTRASI dalam sebuah demokrasi?
Assalamualaikum

Kebaikannya adalah untuk menunjukkan solidariti dalam sesebuah isu. Terutamanya dalam isu yang tidak mampu diselesaikan secara menarik tangan pemimpin.

Keburukannya, sebahagian demonstran ...
  Topic: Dalam Berinteraksi Dengan Hadith Berkaitan AKHIR ZAMAN
mfauzy

Replies: 5
Views: 1296

PostForum: Qur'an dan Hadis   Posted: Thu Jan 05, 2012 1:59 pm   Subject: Re: Dalam Berinteraksi Dengan Hadith Berkaitan AKHIR ZAMAN
Assalamualaikum

Kalau tak silap kapten pernah menjawabnya dahulu... Wallahua'lam...
  Topic: UAI : Sunat Bunuh Babi
mfauzy

Replies: 55
Views: 8520

PostForum: Fiqh   Posted: Sat Dec 31, 2011 4:20 am   Subject: Re: UAI : Sunat Bunuh Babi
Assalamualaikum

Dari segi fiqh ada benarnya. Cuma mungkin ada yang kurang senang dengan penyampaian UAI. Wallahua'lam...
  Topic: Munaqashah: Sistem Perbankan Islam 8 Januari 2012
mfauzy

Replies: 11
Views: 2326

PostForum: Ekonomi Islam   Posted: Sat Dec 31, 2011 4:14 am   Subject: Re: Munaqashah: Sistem Perbankan Islam 8 Januari 2012
Buat makluman, majlis ini merupakan siri pertama membahaskan sistem perbankan Islam. Insya Allah akan disusuli dengan siri kedua dan seterusnya...

Maklumat berkaitan:

Tarikh: 8 Januari 2012 (AHA ...
  Topic: Munaqashah: Sistem Perbankan Islam 8 Januari 2012
mfauzy

Replies: 11
Views: 2326

PostForum: Ekonomi Islam   Posted: Sat Dec 31, 2011 4:07 am   Subject: Re: Munaqashah: Sistem Perbankan Islam 8 Januari 2012
[quote="faisal"]:salam

Yusof, mari kita dengar perbankan Islam dari perspektif 'mereka'...[/quote]

Assalamualaikum

Jemputlah hadir, akhi faisal... Munaqashah ni bersifat dua hala, jadi boleh suarakan ...
  Topic: Munaqashah: Sistem Perbankan Islam 8 Januari 2012
mfauzy

Replies: 11
Views: 2326

PostForum: Ekonomi Islam   Posted: Sat Dec 31, 2011 4:02 am   Subject: Re: Munaqashah: Sistem Perbankan Islam 8 Januari 2012
[quote="Yusof"]:salam

Bagus program ni kalau dipanggil sama ut Zaharuddin[/quote]

Harap UZAR dapat hadir dan berikan pandangan...
  Topic: Anwar Ibrahim = imam mahdi??
mfauzy

Replies: 99
Views: 11075

PostForum: Isu semasa   Posted: Sat Dec 31, 2011 3:58 am   Subject: Re: Anwar Ibrahim = imam mahdi??
[quote="najib76"]Kita lupakan sekejap Anwar n Badrul Amin…



pemimpin dari timur yg dikatakan diramalkan dlm hadis

kemunculannya akhir zaman yg akan bebas kan Masjidil Aqsa !



Si ...
 
Page 1 of 448 Go to page 1, 2, 3 ... 446, 447, 448  Next
All times are GMT + 8 Hours
Jump to:  



Toggle Content Hadith Today
Adalah Rasulullah s.a.w. apabila berbuka, Baginda bersabda: Telah hilanglah dahaga, telah basahlah peluh (hilang kekeringan) dan telah tetaplah pahala, insya-Allah.

-- HR. Abu Daud

Toggle Content Pautan Pilihan




Toggle Content Main Menu
 Home Community Members options Forums Search Web Affiliates

Toggle Content Top 10 Download
  1: Tafsir Ibnu Katsir Juz 1
  2: Shahih Sunan Ibnu Majah, Jilid 3
  3: Quran Flash (Tajweed)
  4: Hadith E-Book
  5: Al-Bidayah wa Nihayah, Masa Khulafaur Rasyidin
  6: Tafsir Ibnu Katsir Juz 2
  7: Tafsir Ibnu Katsir Juz 4
  8: Tafsir Ibnu Katsir Juz 3
  9: Quran Explorer
  10: Al-Raheeq al-Makhtum

Toggle Content User Info

Welcome Anonymous

Nickname
Password

Membership:
Latest: krolnaim
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 6806

People Online:
Members: 0
Visitors: 56
Bots: 0
Total: 56
Who Is Where:

Staff Online:

No staff members are online!

Toggle Content Top Posters
   thtl 
 Posts: 
 45516 

   FATHI 
 Posts: 
 14197 

   NAZ 
 Posts: 
 12875 

   Ibn_Firdaus 
 Posts: 
 11753 

   mustaqill 
 Posts: 
 11488 

   abu_usamah 
 Posts: 
 9944 


   kayrollz 
 Posts: 
 7919 

   mfauzy 
 Posts: 
 7045 

   Muhammady7 
 Posts: 
 6957 

   AqilHaq 
 Posts: 
 6825 

   Abu_Imran 
 Posts: 
 6735 

   Mohd.Ikram 
 Posts: 
 6613 

   Athma_Godam 
 Posts: 
 6591 

   ummimq 
 Posts: 
 5902 

   abuQays 
 Posts: 
 5779 

   Abuputri2 
 Posts: 
 5724 

   cikgurahim 
 Posts: 
 5033 

   abulwafaa 
 Posts: 
 4962 


   abdullah_ameen 
 Posts: 
 4444 

   abuirfan 
 Posts: 
 4409 

   iman_taqwa 
 Posts: 
 4391 

   alak 
 Posts: 
 4351 

   Yusof 
 Posts: 
 4213 



The logos and trademarks used on this site are the property of their respective owners
We are not responsible for comments posted by our users, as they are the property of the poster