AFN V2

Welcome, Guest
Username Password: Remember me
  • Page:
  • 1

TOPIC: cat rumah terbaik?

cat rumah terbaik? 27 Feb 2012 04:50 #1

  • abu umair
  • OFFLINE
  • Expert Boarder
  • Posts: 153


insha allah minggu ini sy bercadang untuk mengecat dalaman rumah, setakat ini pemaju hanya mengecat double layer undercoat untuk dalaman rumah.

di luar rumah memang dah cantik, pemaju guna cat SKK colour coklat muda.

apakah cat terbaik yang pernah anda guna? terbaik maksudnya dari segi kualiti tahan lama & harga pun berpatutan. kosnya untuk rumah size 20x70 kaki?

setakat yang sy survey adalah SKK, jotun & colourland.

Sabda Rasulullah "Aku menjamin dgn sebuah istana yg terdapat di tepi syurga bagi orang yg meninggalkan perdebatan meskipun ia benar, aku menjamin dgn sebuah istana yg terdapat di tgh syurga bagi org yg meninggalkan dusta meskipun ia bergurau, dan aku menjamin dgn sebuah istana yg tertinggi bg org yg membaguskan akhlaknya"
Last Edit: 27 Feb 2012 04:51 by abu umair.

Re: cat rumah terbaik? 27 Feb 2012 05:14 #2

  • sierra2u
  • OFFLINE
  • Junior Boarder
  • Posts: 24

Bagi saya untuk luar rumah,Jotun yang terbaik.Tahan lama dan tak mudah pudar.Cat Jotun ni memang dah lama cuma orang Malaysia saja baru kenal cat ni.Dulu masa saya belayar kapal pada tahun 1985 dah guna cat ni untuk badan kapal.
Saya guna Jotun untuk luar dan dalam rumah,banyak kali bila orang datang masuk dalam rumah diaorang tanya 'baru cat ke?'.
Kalau dalam rumah nak guna Colourland pun okay,tapi kalau luar rumah pakai yang baik sikit walaupun mahal tapi puas hati.

WA
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.17 seconds
You are here: