AFN V2

Welcome, Guest
Username Password: Remember me

[CADANGAN] AFN PAINTBALLZ mach3
(1 viewing) (1) Guest
  • Page:
  • 1

TOPIC: [CADANGAN] AFN PAINTBALLZ mach3

[CADANGAN] AFN PAINTBALLZ mach3 13 Feb 2012 06:43 #1

  • kayrollz
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Aku iNgiN puLanG
  • Posts: 2029


Alhamdulillah, selesai sudah Paintball V2 kita.

Kerana ada permintaan untuk diadakan lagi, saya seperti biasa mencadangkan ianya diadakan 2 bulan sekali bagi memberi kita kesempatan untuk menguruskan budget ( ). Memandangkan ianya sukan yang agak tinggi belanjanya. .

Jadi, di sini saya meminta sesiapa yang ada cadangan seperti tarikh, masa, atau tempat, bolehlah utarakan di sini.



Ini adalah cadangan saya.

Tempat : Tempat yang sama iaitu Paintball Valley, Taman Botana a.k.a Taman Pertanian Malaysia a.k.a Bukit Cahaya a.k.a Bukit Cherakah, Shah Alam ( kena bagitau semua nama, sbb ada yang sesat nanti ).
Tempat ni di pilih sebab ramai yang dah selesa/ tahu kedudukannya. Antara yang termurah. (Lagi murah kalau dapat >40org )

Tarikh : Bulan April, hari sabtu. tarikh bila saya tak kisah

Masa: Kalau boleh pkl 10 tu dah ada kat depan pintu masuk Taman Botani. Awal lagi pun tak, tak lah panas sangat lepas tu


Itu saje cadangan saya. Boleh tambah, boleh tolak


Akhir kata saya : Jangan manjakan sangat badan anda
Last Edit: 13 Feb 2012 06:45 by kayrollz.

Re: [CADANGAN] AFN PAINTBALLZ mach3 13 Feb 2012 07:44 #2

  • akob73
  • OFFLINE
  • Moderator
  • I Love AFN
  • Posts: 205
kayrollz wrote:


Alhamdulillah, selesai sudah Paintball V2 kita.

Kerana ada permintaan untuk diadakan lagi, saya seperti biasa mencadangkan ianya diadakan 2 bulan sekali bagi memberi kita kesempatan untuk menguruskan budget ( ). Memandangkan ianya sukan yang agak tinggi belanjanya. .

Jadi, di sini saya meminta sesiapa yang ada cadangan seperti tarikh, masa, atau tempat, bolehlah utarakan di sini.



Ini adalah cadangan saya.

Tempat : Tempat yang sama iaitu Paintball Valley, Taman Botana a.k.a Taman Pertanian Malaysia a.k.a Bukit Cahaya a.k.a Bukit Cherakah, Shah Alam ( kena bagitau semua nama, sbb ada yang sesat nanti ).
Tempat ni di pilih sebab ramai yang dah selesa/ tahu kedudukannya. Antara yang termurah. (Lagi murah kalau dapat >40org )

Tarikh : Bulan April, hari sabtu. tarikh bila saya tak kisah

Masa: Kalau boleh pkl 10 tu dah ada kat depan pintu masuk Taman Botani. Awal lagi pun tak, tak lah panas sangat lepas tu


Itu saje cadangan saya. Boleh tambah, boleh tolak


Akhir kata saya : Jangan manjakan sangat badan anda




Setuju... elok bebebnor kalau dibuat 7 April 2012...sebab baru dapat gaji n masih berduit lagi...

Kedua setuju dengan venue.. Insya ALLAh kali ni akob tak sesat lagi..koh koh koh... Akob sesat ok lagi, akob tak pakai GPS ...Tapi ada yg menggunakan GPS yg canggih pun boleh sesat...koh koh koh

Ketiga, setuju juga kepada geng AFN jgn manjakan sgt badan tuh.. If akob pun boleh join, tentu semua boleh... Kalini target paticipants 40 orang...Amacam...Boleh...

Alert semua Staff AFN.... antum semua usakanlah utk join... boleh kita buat Staff vs Syabab...
Communicate In The Language Of The Common People
Last Edit: 13 Feb 2012 07:47 by akob73.
The following user(s) said Thank You: naz, kayrollz

Re: [CADANGAN] AFN PAINTBALLZ mach3 13 Feb 2012 08:16 #3

  • kayrollz
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Aku iNgiN puLanG
  • Posts: 2029
Hehe...terbaik la Pak Akob. terharu...

Cadangan yang menarik jugak tu. Staff vs Syabab.

saya tak pernah rasai pertempuran yg melibatkan ramai peserta..mesti seronok..
Last Edit: 13 Feb 2012 08:16 by kayrollz.

Re: [CADANGAN] AFN PAINTBALLZ mach3 13 Feb 2012 15:38 #4

  • RajaLaut
  • OFFLINE
  • Junior Boarder
  • Posts: 20
2 bln sekali eh... cun gak nih.




nti bole saya cuba ajak allies .. kasi meriah lagik .

Re: [CADANGAN] AFN PAINTBALLZ mach3 13 Feb 2012 16:11 #5

  • akob73
  • OFFLINE
  • Moderator
  • I Love AFN
  • Posts: 205
RajaLaut wrote:
2 bln sekali eh... cun gak nih.




nti bole saya cuba ajak allies .. kasi meriah lagik .


Haaaa..Cantiks..tapi Geng Raja Laut kena join team Staff..sebab anda semua dah tak berapa remaja..hehheheheh

Amacam Kay..Cuak tak?
Communicate In The Language Of The Common People

Re: [CADANGAN] AFN PAINTBALLZ mach3 13 Feb 2012 17:29 #6

  • RajaLaut
  • OFFLINE
  • Junior Boarder
  • Posts: 20
akob73 wrote:
RajaLaut wrote:
2 bln sekali eh... cun gak nih.




nti bole saya cuba ajak allies .. kasi meriah lagik .


Haaaa..Cantiks..tapi Geng Raja Laut kena join team Staff..sebab anda semua dah tak berapa remaja..hehheheheh

Amacam Kay..Cuak tak?


sedor diri dah x baper muder nih.. ekekekekk

Ok, nanti geng RL ada gak yg muda sket...kay bole angkat la....

yg dah terlebih muda tu join team staff!!!

Re: [CADANGAN] AFN PAINTBALLZ mach3 14 Feb 2012 00:38 #7

  • kayrollz
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Aku iNgiN puLanG
  • Posts: 2029
RajaLaut wrote:
akob73 wrote:
RajaLaut wrote:
2 bln sekali eh... cun gak nih.




nti bole saya cuba ajak allies .. kasi meriah lagik .


Haaaa..Cantiks..tapi Geng Raja Laut kena join team Staff..sebab anda semua dah tak berapa remaja..hehheheheh

Amacam Kay..Cuak tak?


sedor diri dah x baper muder nih.. ekekekekk

Ok, nanti geng RL ada gak yg muda sket...kay bole angkat la....

yg dah terlebih muda tu join team staff!!!


TERlebih muda ehh~...haha boleh sajer...


Akob,

Orang muda memang suka cabaran & di cabar... bak datang la

Re: [CADANGAN] AFN PAINTBALLZ mach3 14 Feb 2012 02:02 #8

kayrollz wrote:
RajaLaut wrote:
akob73 wrote:
RajaLaut wrote:
2 bln sekali eh... cun gak nih.




nti bole saya cuba ajak allies .. kasi meriah lagik .


Haaaa..Cantiks..tapi Geng Raja Laut kena join team Staff..sebab anda semua dah tak berapa remaja..hehheheheh

Amacam Kay..Cuak tak?




Ok, nanti geng RL ada gak yg muda sket...kay bole angkat la....

yg dah terlebih muda tu join team staff!!!


Akob,

Orang muda memang suka cabaran & di cabar... bak datang la


saya muda lagi, dan saya pun suka cabaran, jadi saya join geng Kay boleh?
I promise I won't be a liability

p/s: teringat dialogue movie "The Rock" - " you never went to any anti-terrorist school, so make sure you don't get us all f*** killed "
When cognition is not enough
The following user(s) said Thank You: kayrollz

Re: [CADANGAN] AFN PAINTBALLZ mach3 14 Feb 2012 02:42 #9

  • faisal
  • OFFLINE
  • Gold Boarder
  • Posts: 318
al-anwar wrote:


saya muda lagi, dan saya pun suka cabaran, jadi saya join geng Kay boleh?
I promise I won't be a liability

p/s: teringat dialogue movie "The Rock" - " you never went to any anti-terrorist school, so make sure you don't get us all f*** killed "


Bukankah Kay sudah tua??~~~

Re: [CADANGAN] AFN PAINTBALLZ mach3 14 Feb 2012 03:20 #10

  • kayrollz
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Aku iNgiN puLanG
  • Posts: 2029
faisal wrote:
al-anwar wrote:


saya muda lagi, dan saya pun suka cabaran, jadi saya join geng Kay boleh?
I promise I won't be a liability

p/s: teringat dialogue movie "The Rock" - " you never went to any anti-terrorist school, so make sure you don't get us all f*** killed "


Bukankah Kay sudah tua??~~~


hahaha... weiii ...aku belum jejak 30 lagi yer...... awal 30 kira muda lagi per...
The following user(s) said Thank You: faisal

Re: [CADANGAN] AFN PAINTBALLZ mach3 14 Feb 2012 06:37 #11

  • faisal
  • OFFLINE
  • Gold Boarder
  • Posts: 318
Jangan marah...

Re: [CADANGAN] AFN PAINTBALLZ mach3 14 Feb 2012 07:40 #12

Khas kepada pentaksub peminat Paintball.

How a paintball gun works

~Kejayaan Manusia hanyalah di dalam agama (Islam), Taat Perintah Allah SWT dan ittiba' cara Rasulullah SAW.
The following user(s) said Thank You: kayrollz

Re: [CADANGAN] AFN PAINTBALLZ mach3 14 Feb 2012 11:06 #13

  • kayrollz
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Aku iNgiN puLanG
  • Posts: 2029
Abu_Bunyameen wrote:
Khas kepada pentaksub peminat Paintball.

How a paintball gun works]


pastikan next event ko ada....

Re: [CADANGAN] AFN PAINTBALLZ mach3 14 Feb 2012 14:36 #14

  • ibnuabbas
  • OFFLINE
  • Expert Boarder
  • Jack of All Trades and a Master of One!
  • Posts: 126
Cadangan untuk Kay.

kasilah beberapa tarikh yang sesuai, contohnya 4hb 11 hb 18 hb (Contohnya) supaya orang boleh ada choice.

Saya harap sangat ramai orang boleh join event selepas ini.
"Aku berlindung dengan kalimah-kalimah Allah yang sempurna, daripada setiap Syaitan dan mahkluk berbisa dan dari setiap pandangan mata dengki & hasad yang berniat jahat" ( Riwayat Al-Bukhari)

Re: [CADANGAN] AFN PAINTBALLZ mach3 14 Feb 2012 15:17 #15

  • akob73
  • OFFLINE
  • Moderator
  • I Love AFN
  • Posts: 205
al-anwar wrote:
kayrollz wrote:
RajaLaut wrote:
akob73 wrote:
RajaLaut wrote:
2 bln sekali eh... cun gak nih.




nti bole saya cuba ajak allies .. kasi meriah lagik .


Haaaa..Cantiks..tapi Geng Raja Laut kena join team Staff..sebab anda semua dah tak berapa remaja..hehheheheh

Amacam Kay..Cuak tak?




Ok, nanti geng RL ada gak yg muda sket...kay bole angkat la....

yg dah terlebih muda tu join team staff!!!


Akob,

Orang muda memang suka cabaran & di cabar... bak datang la


saya muda lagi, dan saya pun suka cabaran, jadi saya join geng Kay boleh?
I promise I won't be a liability

p/s: teringat dialogue movie "The Rock" - " you never went to any anti-terrorist school, so make sure you don't get us all f*** killed "


Staff tak kira muda n vetran semua kena dlm satu team..heheh Tuan COO memang muda lagi...heheheh
Communicate In The Language Of The Common People

Re: [CADANGAN] AFN PAINTBALLZ mach3 14 Feb 2012 15:19 #16

  • akob73
  • OFFLINE
  • Moderator
  • I Love AFN
  • Posts: 205
ibnuabbas wrote:
Cadangan untuk Kay.

kasilah beberapa tarikh yang sesuai, contohnya 4hb 11 hb 18 hb (Contohnya) supaya orang boleh ada choice.

Saya harap sangat ramai orang boleh join event selepas ini.


Tu sebab Kay minta pandangan tarikh yg sesuai... If kita bagi terlalu byk tarik jawabnya tak jadi ler tuh...

Cadangan belum ditutup n terbuka untuk ahli AFN memberi cadangan...
Communicate In The Language Of The Common People

Re: [CADANGAN] AFN PAINTBALLZ mach3 14 Feb 2012 15:20 #17

  • ibnuabbas
  • OFFLINE
  • Expert Boarder
  • Jack of All Trades and a Master of One!
  • Posts: 126
Yang penting, Kay , Faisal dan saya suka sangat main dengan adanya Ust Akob.
"Aku berlindung dengan kalimah-kalimah Allah yang sempurna, daripada setiap Syaitan dan mahkluk berbisa dan dari setiap pandangan mata dengki & hasad yang berniat jahat" ( Riwayat Al-Bukhari)

Re: [CADANGAN] AFN PAINTBALLZ mach3 14 Feb 2012 15:44 #18

  • akob73
  • OFFLINE
  • Moderator
  • I Love AFN
  • Posts: 205
ibnuabbas wrote:
Yang penting, Kay , Faisal dan saya suka sangat main dengan adanya Ust Akob.


Hehheh akob pun sonok lepak dgn korang..terasa muda 10 thn....

Apa pun ada 2 bulan nak asah skill..kali ni akob nak training dgn John lain plak


Colonel John Matrix
Communicate In The Language Of The Common People
Last Edit: 14 Feb 2012 15:45 by akob73.

Re: [CADANGAN] AFN PAINTBALLZ mach3 15 Feb 2012 00:24 #19

  • kayrollz
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Aku iNgiN puLanG
  • Posts: 2029
akob73 wrote:
ibnuabbas wrote:
Cadangan untuk Kay.

kasilah beberapa tarikh yang sesuai, contohnya 4hb 11 hb 18 hb (Contohnya) supaya orang boleh ada choice.

Saya harap sangat ramai orang boleh join event selepas ini.


Tu sebab Kay minta pandangan tarikh yg sesuai... If kita bagi terlalu byk tarik jawabnya tak jadi ler tuh...

Cadangan belum ditutup n terbuka untuk ahli AFN memberi cadangan...


Ibnuabbas,

betul cakap Akob tu, tu pasal nama thread ni ada tulis cadangan

saya mengharapkan ramai staff & non staff ada keinginan untuk join dapat memberi cadangan.

Re: [CADANGAN] AFN PAINTBALLZ mach3 16 Feb 2012 07:40 #20

  • akob73
  • OFFLINE
  • Moderator
  • I Love AFN
  • Posts: 205
kayrollz wrote:
akob73 wrote:
ibnuabbas wrote:
Cadangan untuk Kay.

kasilah beberapa tarikh yang sesuai, contohnya 4hb 11 hb 18 hb (Contohnya) supaya orang boleh ada choice.

Saya harap sangat ramai orang boleh join event selepas ini.


Tu sebab Kay minta pandangan tarikh yg sesuai... If kita bagi terlalu byk tarik jawabnya tak jadi ler tuh...

Cadangan belum ditutup n terbuka untuk ahli AFN memberi cadangan...


Ibnuabbas,

betul cakap Akob tu, tu pasal nama thread ni ada tulis cadangan

saya mengharapkan ramai staff & non staff ada keinginan untuk join dapat memberi cadangan.


Amacam? tak ada cadangan tarikh lain ker?
Communicate In The Language Of The Common People
Last Edit: 16 Feb 2012 07:40 by akob73.

Re: [CADANGAN] AFN PAINTBALLZ mach3 16 Feb 2012 07:59 #21

  • kayrollz
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Aku iNgiN puLanG
  • Posts: 2029
akob73 wrote:
kayrollz wrote:
akob73 wrote:
ibnuabbas wrote:
Cadangan untuk Kay.

kasilah beberapa tarikh yang sesuai, contohnya 4hb 11 hb 18 hb (Contohnya) supaya orang boleh ada choice.

Saya harap sangat ramai orang boleh join event selepas ini.


Tu sebab Kay minta pandangan tarikh yg sesuai... If kita bagi terlalu byk tarik jawabnya tak jadi ler tuh...

Cadangan belum ditutup n terbuka untuk ahli AFN memberi cadangan...


Ibnuabbas,

betul cakap Akob tu, tu pasal nama thread ni ada tulis cadangan

saya mengharapkan ramai staff & non staff ada keinginan untuk join dapat memberi cadangan.


Amacam? tak ada cadangan tarikh lain ker?


Nampaknya belom lagi la Akob,

saya tak tau apa apa sebab
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.57 seconds
You are here: