AFN V2

Welcome, Guest
Username Password: Remember me

FOTO : AFN Paintballz V2 2012
(1 viewing) (1) Guest
  • Page:
  • 1
  • 2

TOPIC: FOTO : AFN Paintballz V2 2012

Re: FOTO : AFN Paintballz V2 2012 11 Feb 2012 14:26 #31



briefing



check marker



geng raja laut
When cognition is not enough

Re: FOTO : AFN Paintballz V2 2012 11 Feb 2012 14:31 #32

  • kayrollz
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Aku iNgiN puLanG
  • Posts: 2029
faisal wrote:
Raja Laut banyak snap....

mana dia? tak da upload ka?/


Wakovic Ku

Re: FOTO : AFN Paintballz V2 2012 11 Feb 2012 14:32 #33

  • akob73
  • OFFLINE
  • Moderator
  • I Love AFN
  • Posts: 205
al-anwar wrote:


briefing



check marker



geng raja laut


Akob tgk geng raja laut yg lengkap dgn celoreng.... rasa cuak woooooo
Communicate In The Language Of The Common People
The following user(s) said Thank You: naz

Re: FOTO : AFN Paintballz V2 2012 11 Feb 2012 14:34 #34

  • kayrollz
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Aku iNgiN puLanG
  • Posts: 2029
tak semua geng raja laut...ada 2 org mmg tunggu kat situ. jenis datang tunggu mana2 group yg ajak join atau group yg x cukup org.
Last Edit: 11 Feb 2012 14:35 by kayrollz.

Re: FOTO : AFN Paintballz V2 2012 11 Feb 2012 14:39 #35

  • ibnuabbas
  • OFFLINE
  • Expert Boarder
  • Jack of All Trades and a Master of One!
  • Posts: 126
Ok Cerita dari Wartawan Xbertauliah. hehe

Game bermula pada sekitar pukul 11.00 pagi.

IbnuHussein dan Ustaz Akob lambat sikit sampai. Terima kasih kepada Raja Laut and the Gang kerana lama menunggu. Ust Akob mewakili AFN memohon maaf di atas kelewatan sampai.

Game disertai oleh 12 orang player.

!2 orang player diundi. kepada kumpulan genap (Team Kay) dan kumpulan ganjil (team Ibnu Hussain)

Tengok team Raja Laut memang dah kena betul2 menakutkan. Pakai gun sendiri siap ada aim target lagi.

First Round : Flag

Game bermula. Ustaz Akob jadi sniper je duduk base. Saya menyerang di barisan kiri dan menggagalkan 2 percubaan kumpulan Kay untuk mengambil bendera.

Game menjadi semakin sengit dan akhirnya beberapa player dari kumpulan ganjil gugur termasuklah saya sendiri. Hingga akhirnya kumpulan ganjil hanya tinggal seorang sahaja lawan 3 player kumpulan genap. Huh, saya mati dengan cara menakutkan, headshot.

Akhirnya Kay menjadi hero dan berjaya membawa flag ke opponent base.

Round pertama dimenagi oleh kumpulan Kay.

second Round : Flag

Game bermula dengan kedua2 pihak berhati menyerang. Kekadang permainan jadi senyap sekejap kerana masing2 senyap mencari mangsa.

Malang betul bagi saya, selepas dapat membunuh seorang dari team Kay, Kay datang depan2 dan suruh surrender, tetapi saya tak faham dan berlakulah tembakan headhot dari jarak dekat.

Kay berjaya sekali lagi mengambil flag dan cuba untuk membawa flag ke base kumpulan ganjil., tetapi kumpulan ganjil berjaya menghidu percubaan Kay dan berkubu di base sehingga masa tamat.

Akhirnya Kay sekali lagi membawa flag ke opponent base dan menang.

Team kay menang.

Round ketiga : Hijack the Bus.

Round ketiga paling saya suka.

Di mana team Raja Laut menjadi defender seramai 4 orang dan kami team attacker seramai 8 orang. Kami berpecah kepada 4 kumpulan pair, Akob berpasangan dengan Ibnu Hussain, Saya dengan saudara saya, Kay dengan Faisal.

Saya ke depan menjadi decoy untuk menarik perhatian musuh, kami boleh serang dari arah 360 darjah, maka kami memilih untuk menyerang hendap dari arah barat.

Saya bergerak maju lebih ke hadapan dan di sebelah kiri saya faisal dan di sebelah kanan saya Kay sementara saudara saya Mujahid support saya dari belakang.

Kami menghampiri bas dengan perlahan-lahan, tetapi nasib saya malang. Saya terjatuh dan beberapa tembakan yang tak dikenalpasti mengenai kepala dan bahagian leher saya dan saya mati. Kay, Faisal dan Mujahid berbalas tembakan.

Apabila saya selesai auto response, saya berjuang dengan Akob. Akob dan saya bergerak perlahan-lahan menghampiri bas bersama Akob. Saya kata kat Akob, saya cover fire, dan akob bergerak.

Akhirnya kami bergerak ke satu tempat yang strategik yang dekat dengan bas. Akob berbalas tembakan dengan seorang defender dan akob mati dan kemudian saya menembak defender tersebut dan beliau gugur. Saya juga membunuh pair defender tersebut.

Selepas Akob mati, saya berseorangan dan kebetulan pula Faisal dihidupkan dan berada di belakang saya. Saya suruh faisal cover fire sementara saya berlari ke bas.

Saya berjaya menyentuh bas dan Mission Accomplished.

Round tersebut dimenagi oleh kumpulan Attacker dan saya menjadi hero.

Round keempat. Kami bermain The Last Man Standing.

Ibnu Hussain dan Kay berhenti main kerana kehabisan stamina.

Kami bermain dengan berhati-hati kerana masing-masing kekurangan pellet. Saya menyerang di bahagian kanan dan berjaya mendapatkan satu tempat yang strategik iaitu di sebelah kanan berhampiran rumah dan bertahan di situ dan berjaya membunuh beberapa orang musuh. Sesekali saya menjerit , menyuruh beberapa ahli kumpulan untuk cover supaya rumah tidak dimasuki.

Kebetulan pula pellet saya berada tidak lebih daripada 30 biji pallet.

Pada akhir-akhir masa sewaktu team kumpulan genap hampir kalah, seorang player dengan sangat berani meluru dan menyerang hendap dan berjaya membunuh faisal dan seorang player kumpulan ganjil dan diikuti kami berbalas serangan. Malang sekali sewaktu saya berbalas tembakan dalam jarak dekat, saya terkena tepat headshot atas kepala dan terbaring. (Boleh tengok video kay nanti).

Kumpulan Genap menang.


---

Alhamdulillah, satu permainan yang lagi best dari paintball AFN versi pertama di mana banyak kematian headshot banyak berlaku. Saya dan faisal mendapat lovebite di leher dan beberapa orang lagi di bahagian belakang dan chest.

Sebuah lagi event AFN yang sangat berjaya. tahniah kepada Raja Laut and the team, Akob si founder yang sudi datang, Kay dan semua orang.

~Saya masih menunggu video dari Kay. kali best sikit semua orang boleh tonton video.
"Aku berlindung dengan kalimah-kalimah Allah yang sempurna, daripada setiap Syaitan dan mahkluk berbisa dan dari setiap pandangan mata dengki & hasad yang berniat jahat" ( Riwayat Al-Bukhari)
Last Edit: 11 Feb 2012 15:01 by ibnuabbas.
The following user(s) said Thank You: naz, akob73, kayrollz

Re: FOTO : AFN Paintballz V2 2012 11 Feb 2012 14:45 #36

  • akob73
  • OFFLINE
  • Moderator
  • I Love AFN
  • Posts: 205
pegh..lengkap sungguh citer ni...

Sengit wooo...

So next time make sure yg lain join
Communicate In The Language Of The Common People

Re: FOTO : AFN Paintballz V2 2012 11 Feb 2012 14:49 #37

  • Mustaqill
  • OFFLINE
  • Panel B.Arab
  • Truth & Honour
  • Posts: 4180
FullamaKKK
Khadem Al-Fikrah.net (Disember 2011 - Disember 2012)

www.facebook.com/mohdnawawi.abdulrazak

Re: FOTO : AFN Paintballz V2 2012 11 Feb 2012 14:50 #38

  • kayrollz
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Aku iNgiN puLanG
  • Posts: 2029
banyak typo tu fikri...

game last sekali tu aku mana main. camne aku bleh mati...faisal yg mati tu...

game ke 2 capture flag mana plak seri... team ko yg sorang tu out gak...aku bawak bendera sampai base ko... apa daa... aku menang lg...yeahh

game last aku x main bukan sbb pancit tp nak genap sama ratakan sbb ibnu hussin dah berenti. lagi 1 mmg aku nak ambek video.

mintak betulkan report...hehe


VIDEO sikit lagi siap.
Last Edit: 11 Feb 2012 14:54 by kayrollz.

Re: FOTO : AFN Paintballz V2 2012 11 Feb 2012 14:56 #39

  • ibnuabbas
  • OFFLINE
  • Expert Boarder
  • Jack of All Trades and a Master of One!
  • Posts: 126
kayrollz wrote:
banyak typo tu fikri...

game last sekali tu aku mana main. camne aku bleh mati...faisal yg mati tu...

game ke 2 capture flag mana plak seri... team ko yg sorang tu out gak...aku bawak bendera sampai base ko... apa daa... aku menang lg...yeahh

game last aku x main bukan sbb pancit tp nak genap sama ratakan sbb ibnu hussin dah berenti. lagi 1 mmg aku nak ambek video.

mintak betulkan report...hehe


VIDEO sikit lagi siap.



Yang kedua tu aku ingatkan seri rupanya team kay menang ya.
"Aku berlindung dengan kalimah-kalimah Allah yang sempurna, daripada setiap Syaitan dan mahkluk berbisa dan dari setiap pandangan mata dengki & hasad yang berniat jahat" ( Riwayat Al-Bukhari)

Re: FOTO : AFN Paintballz V2 2012 11 Feb 2012 15:03 #40

  • ibnuabbas
  • OFFLINE
  • Expert Boarder
  • Jack of All Trades and a Master of One!
  • Posts: 126
Ok. Edited.

Alhamdulillah, another event yang sangat berjaya.

RIndu nak tembak headshot Mus tapi tak tercapai. Mus gugur emergency case lagi. hehe.

Kita jumpa Mus esok.

Team Syabab jom penuhkan event SIma hadis 40 Nawawi di IIS esok.
"Aku berlindung dengan kalimah-kalimah Allah yang sempurna, daripada setiap Syaitan dan mahkluk berbisa dan dari setiap pandangan mata dengki & hasad yang berniat jahat" ( Riwayat Al-Bukhari)

Re: FOTO : AFN Paintballz V2 2012 11 Feb 2012 15:16 #41

  • Abu_Imran
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • AJARKAN AKU SUNNAH
  • Posts: 621
harap game akan dtg ana dah sehat dan ada masa....

teruja biler baca....
Mencari ilmu.....
The following user(s) said Thank You: kayrollz

Re: FOTO : AFN Paintballz V2 2012 11 Feb 2012 15:59 #42

  • ibnuabbas
  • OFFLINE
  • Expert Boarder
  • Jack of All Trades and a Master of One!
  • Posts: 126
Saya menunggu dengan sabar video Paintball dari Kay.
"Aku berlindung dengan kalimah-kalimah Allah yang sempurna, daripada setiap Syaitan dan mahkluk berbisa dan dari setiap pandangan mata dengki & hasad yang berniat jahat" ( Riwayat Al-Bukhari)
The following user(s) said Thank You: kayrollz

Re: FOTO : AFN Paintballz V2 2012 11 Feb 2012 16:07 #43

  • kayrollz
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Aku iNgiN puLanG
  • Posts: 2029
dah siap...nak upload lambat...

Re: FOTO : AFN Paintballz V2 2012 11 Feb 2012 16:10 #44

  • Abu_Imran
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • AJARKAN AKU SUNNAH
  • Posts: 621
kayrollz wrote:
dah siap...nak upload lambat...


yunifai pon lambat ker?
Mencari ilmu.....

Re: FOTO : AFN Paintballz V2 2012 11 Feb 2012 16:11 #45

  • kayrollz
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Aku iNgiN puLanG
  • Posts: 2029
Abu_Imran wrote:
kayrollz wrote:
dah siap...nak upload lambat...


yunifai pon lambat ker?


yg sbenarnya, dah siap edit, nak convert yg lambat ni...haha

Re: FOTO : AFN Paintballz V2 2012 11 Feb 2012 18:43 #46

  • RajaLaut
  • OFFLINE
  • Junior Boarder
  • Posts: 20
Alhamdulillah... selesai gak misi kita tadi....

gambo yg manyak2 tadik maner?

Re: FOTO : AFN Paintballz V2 2012 11 Feb 2012 23:46 #47

  • akob73
  • OFFLINE
  • Moderator
  • I Love AFN
  • Posts: 205
RajaLaut wrote:
Alhamdulillah... selesai gak misi kita tadi....

gambo yg manyak2 tadik maner?


aik..tukor Profile Pic ker? Macam kenal jer...hahahhah
Communicate In The Language Of The Common People

Re: FOTO : AFN Paintballz V2 2012 12 Feb 2012 00:08 #48

  • kayrollz
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Aku iNgiN puLanG
  • Posts: 2029
RajaLaut wrote:
Alhamdulillah... selesai gak misi kita tadi....

gambo yg manyak2 tadik maner?


aik...salah tanya tu. atau tu soalan utk diri sendiri? haha

gambar mana?

Re: FOTO : AFN Paintballz V2 2012 12 Feb 2012 00:29 #49

  • kayrollz
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Aku iNgiN puLanG
  • Posts: 2029
SAKSIKANLAH~

Re: FOTO : AFN Paintballz V2 2012 12 Feb 2012 04:36 #50

  • RajaLaut
  • OFFLINE
  • Junior Boarder
  • Posts: 20
akob73 wrote:
RajaLaut wrote:
Alhamdulillah... selesai gak misi kita tadi....

gambo yg manyak2 tadik maner?


aik..tukor Profile Pic ker? Macam kenal jer...hahahhah


wekekekkk..... pic poyo tu.. hahhahaa


kayrollz wrote:
RajaLaut wrote:
Alhamdulillah... selesai gak misi kita tadi....

gambo yg manyak2 tadik maner?


aik...salah tanya tu. atau tu soalan utk diri sendiri? haha

gambar mana?


ado ...sat g nak tepek kat cni

Re: FOTO : AFN Paintballz V2 2012 12 Feb 2012 04:48 #51

  • RajaLaut
  • OFFLINE
  • Junior Boarder
  • Posts: 20
Himpunan gambo dari lensa ku: (x semua ku tepek... )



pak akob baru nak setting kamera...



apa bikin tu?



sesi tazkirah sblm berjuang....



marshall: kalo bengang kat someone pun,jgn la hala marker ke angry bird dia tau....

kay : errrmm.... cara gak nih... ada aku kesah!!! cak cak cakkk



barisan pejuang .....



kay: org len dah siap, dah satu hal plak nak tggu mamat nih...

Fikri : aduyaiii..apapon x bley...



saper nih?? tepek jer la,.....




Lalalalaaa..... baper lama harus ku nanti.... uuuu lalalaaa...... setiap masa....



berbeza sudut pandangan... tak jd penghalang utk kami bersatu di medan perang...
Last Edit: 12 Feb 2012 04:50 by RajaLaut.
The following user(s) said Thank You: akob73, kayrollz

Re: FOTO : AFN Paintballz V2 2012 12 Feb 2012 05:26 #52

  • kayrollz
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Aku iNgiN puLanG
  • Posts: 2029
HAha...terbaek la king of the sea......

Mamat spec itam tu yoyo poyo...haha

Balik umah mak bising x?
  • Page:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.47 seconds
You are here: