AFN V2

Welcome, Guest
Username Password: Remember me

AFN Paintball Mega Super 4
(1 viewing) (1) Guest
  • Page:
  • 1

TOPIC: AFN Paintball Mega Super 4

AFN Paintball Mega Super 4 15 Oct 2012 02:32 #1

  • kayrollz
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Aku iNgiN puLanG
  • Posts: 2029
Come and join us! Open for all


Real game for real men!

Cyberjaya Paintball Park



Rates:

RM90/pax

Paintball Marker Set (with hopper and tank)
Face Mask
Access to All Fields
Unlimited Refill of HPA (Gas / Angin)
Marshall and Game Facilitators
Includes 500 pellets (peluru)


p/s: AFN will sponsor 100plus

Re: AFN Paintball Mega Super 4 15 Oct 2012 04:11 #2

  • kayrollz
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Aku iNgiN puLanG
  • Posts: 2029
Peta kawasan

20121014_100915.jpg



Mask On (Safety Area)

20121014_100948.jpg



Speedball

20121014_100928.jpg



Urban Assault

20121014_101012.jpg



Recball

20121014_101000.jpg


20121014_101146.jpg


20121014_101417.jpg


Ke depan adalah kawasan hutan (tak masuk ambil gambar sebab saya & juru kamera hanya pakai sandal)

20121014_101159.jpg



*credit sahril_yel (samsung galaxy 3 cameraman)
The following user(s) said Thank You: abuadam

Re: AFN Paintball Mega Super 4 15 Oct 2012 04:24 #3

  • kayrollz
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Aku iNgiN puLanG
  • Posts: 2029
Facilities

Face Mask (masih cantik )

20121014_102753.jpg



Marker set. brand Tippman (nampak agak dah lusuh tapi tengok cara pekerja dia service dalaman, mcm tip top)

20121014_102732.jpg


20121014_102802.jpg



Vest camouflage. Ada banyak (free untuk package RM90)

20121014_103058.jpg



Jaket celoreng . tambah RM 5 jika mahu

20121014_103051.jpg



* Credit to sahril_yel (Samsung Galaxy S3 cameraman)
The following user(s) said Thank You: abuadam

Re: AFN Paintball Mega Super 4 15 Oct 2012 04:48 #4

berdasarkan pemerhatian, tempat ni memang best.. harap marker dan mask xde masalah...
The following user(s) said Thank You: kayrollz

Re: AFN Paintball Mega Super 4 15 Oct 2012 06:17 #5

  • Abu_Imran
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • AJARKAN AKU SUNNAH
  • Posts: 621
kayrollz wrote:

20121014_103051.jpg





ana nak pki jaket ni 3 lapis kene baya berapa? teringat seorang sahabat masa sesama main 1st time...sahabat tu pki smpi 3 lapis....
Mencari ilmu.....

Re: AFN Paintball Mega Super 4 15 Oct 2012 06:25 #6

  • kayrollz
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Aku iNgiN puLanG
  • Posts: 2029
Abu_Imran wrote:
kayrollz wrote:

20121014_103051.jpg





ana nak pki jaket ni 3 lapis kene baya berapa? teringat seorang sahabat masa sesama main 1st time...sahabat tu pki smpi 3 lapis....


kali 3 jer la RM15

kalau ada orang bahan ko, aku x tau...

Re: AFN Paintball Mega Super 4 15 Oct 2012 06:47 #7

  • faisal
  • OFFLINE
  • Gold Boarder
  • Posts: 318
Nak pakai 30 Lapis pun tak pee....

janji Hadir , jangan M.C....

Re: AFN Paintball Mega Super 4 15 Oct 2012 07:00 #8

  • kayrollz
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Aku iNgiN puLanG
  • Posts: 2029
faisal wrote:
Nak pakai 30 Lapis pun tak pee....

janji Hadir , jangan M.C....


like

Re: AFN Paintball Mega Super 4 15 Oct 2012 07:05 #9

Abu_Imran wrote:
kayrollz wrote:

20121014_103051.jpg





ana nak pki jaket ni 3 lapis kene baya berapa? teringat seorang sahabat masa sesama main 1st time...sahabat tu pki smpi 3 lapis....



hahaha...mamat tu takut pacat laaa

Re: AFN Paintball Mega Super 4 22 Oct 2012 02:35 #10

  • kayrollz
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Aku iNgiN puLanG
  • Posts: 2029
APA PERLU PAKAI? APA TIPS ?





sesiapa yang 1st time main dan tak tau atau tak ada pakaian sesuai tgk aku pakai kat atas (sbelah kanan). waktu ni aku 1st time main paintball.

- aku rekemen pakai kasut safety boot memandangkan kita main kat hutan.
takut tersadung apa2 tapi klau takde, pakai kasut daki bukit pun ok. klau takde jugak, kasut sport korang pun takper. jangan pakai selain kat atas / kaki ayam sudah.

- seluar jangan pakai seluar jeans.
slack jeans mcm aku tu tak per. jika tak ada, pakai la apa2 seluar selain kat atas. jangan tak pakai seluar sudah.

- baju.
lihat mcm mana aku takut kena tembak kat atas. aku pakai sweater yg tebal. kena tembak kat badan tak berbekas. cuma merah skit jer. pakai lengan panjang untuk lebih selamat.

- glove tangan.
klau ada glove kebun pun ok. glove motor pun ok. kena tembak kat jari, menggigil jugak la nak tahan. tapi takde la teruk. nak rasa sakit kena tembak kat jari, suruh kawan jentik kuat2 kat jari tu...keke. tapi aku kat atas tak pakai pun.

- penutup leher.
guna tuala good morning pun ok. memula aku pakai tp sbb rasa rimas, aku bukak.

- stokin jangan lupa.


Kelengkapan & Tips di Arena Paintball


MASK - ini yang paling penting. Apabila masuk saja ke kawasan pertempuran. MASK tak boleh dibuka. even game belum bermula atau sudah tamat sehingga keluar semula dari kawasan pertempuran.
jika terdesak ingin buka mask. sila jerit kepada marshall supaya marshall boleh berhentikan pertempuran.

VEST - akan disediakan di sana.

lain2 peraturan, marshal kat sana akan brief. tapi aku beritahu skit apa yg aku ingat.
- marker (gun) ada 2 safety.
1. safety pin
2. barrel sock / penutup muncung.

dua safety pada marker tersebut boleh dibuka apabila marshal telah beri arahan.

- jika sudah out (mati). letak tangan atas kepala. itu tanda kamu dah out, klau tak buat jangan salahkan pihak lawan jika pihak lawan tembak kamu lagi.

- ikut arahan marshal.

- jujur. dah kena tembak ngaku dan keluar. ini kerana terkadang marshall yang ada tak nampak.

-kamu dikira out (mati) apabila pellet pecah di anggota badan kamu. percikan warna pellet tak dikira. pellet tak pecah pun tak dikira.

-jangan dera pihak lawan. maksudnya, tembak sekadar ada tanda pecah warna (pellet). dah ada tanda sila berhenti tembak kepadanya.

-last sekali, jangan tembak kawan sendiri
The following user(s) said Thank You: abuadam

Re: AFN Paintball Mega Super 4 02 Nov 2012 04:06 #11

  • abuadam
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Posts: 274
Start buat exercise. Jangan pancit di hari pertempuran.

Last Edit: 02 Nov 2012 04:12 by abuadam.
The following user(s) said Thank You: kayrollz

Re: AFN Paintball Mega Super 4 02 Nov 2012 04:17 #12

  • kayrollz
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Aku iNgiN puLanG
  • Posts: 2029


jangan over sudah la...takut terseliuh kang, apa pun tak boleh...hehe

Re: AFN Paintball Mega Super 4 09 Nov 2012 23:50 #13

  • kayrollz
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Aku iNgiN puLanG
  • Posts: 2029
Hari yang di nanti sudah tiba..

bang bang bangg...

Re: AFN Paintball Mega Super 4 10 Nov 2012 07:07 #14

  • kayrollz
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Aku iNgiN puLanG
  • Posts: 2029
selesai sudah paintball kita...

sedang menunggu gambar dari juru gambar kita

Re: AFN Paintball Mega Super 4 10 Nov 2012 15:57 #15

kayrollz wrote:
selesai sudah paintball kita...

sedang menunggu gambar dari juru gambar kita


Lambat lagi ke? xsabor dh ni... hehe
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.38 seconds
You are here: