AFN V2

Welcome, Guest
Username Password: Remember me

AFN Paintball III
(1 viewing) (1) Guest
  • Page:
  • 1

TOPIC: AFN Paintball III

AFN Paintball III 21 Sep 2012 07:50 #1

  • kayrollz
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Aku iNgiN puLanG
  • Posts: 2029



Seperti yang telah dicadangkan oleh CEO AFN kita iaitu Mustaqill. Saya dan beberapa rakan bersetuju untuk ikut serta permainan paintball. (Lihat butiran dibawah)

Hari : Ahad
Tarikh : 7 Oktober 2012
Tempat : Paintball Village, Taman Botani, Shah Alam (tempat sama seperti sebelum ini)
Yuran : RM90. 500 pellet (kompem korang pancit main ). Makanan insyaAllah akan ada sponsor.

Oleh itu, saya berbesar hati mengajak para sahabat & pembaca AFN yang lain agar ikut serta kami.

Ada yang berkata permainan ini mahal. Lebih baik bayar yuran pergi kelas² ilmu atau forum² ilmiah.
Saya kata " Ya, betul. itu semua bagus dan tidak dinafikan. tapi dapatkan kamu bergelak ketawa, berborak riang menceritakan pengalaman masing² ? dan banyak lagi pengalaman yang mungkin kamu tidak dapat di majlis ilmu yang lain "


Di bawah adalah member² AFN yang komitmen untuk join

1. Mustaqill
2. Abuadam
3. Faisal
4. Sepupu faisal
5. Sepupu faisal
6. sahril_yel
7. kayrollz
8. Akob
9.
10.
|
|
|
|
|
\/
40. (kalau ada 40 org, diskaun dpt banyak.)

Re: AFN Paintball III 22 Sep 2012 07:50 #2

Insyaallah
When cognition is not enough

Re: AFN Paintball III 22 Sep 2012 13:40 #3

  • M_Haneef
  • OFFLINE
  • Expert Boarder
  • Posts: 96
Ana baru je balik dari area tersebut, tp bukan main paintball la.
Minggu 7/10 tu sukar beri komitmen, mungkin sibuk dgn PMR etc

Re: AFN Paintball III 23 Sep 2012 03:02 #4

  • kayrollz
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Aku iNgiN puLanG
  • Posts: 2029
Di bawah adalah member² AFN yang komitmen untuk join

1. Mustaqill
2. Abuadam
3. Faisal
4. Sepupu faisal
5. Sepupu faisal
6. sahril_yel
7. kayrollz
8. Akob
9. al-anwar
10.
|
|
|
|
|
\/
40. (kalau ada 40 org, diskaun dpt banyak.)

Re: AFN Paintball III 24 Sep 2012 07:13 #5

  • abuadam
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Posts: 274
Insya-Allah saya hadir.
The following user(s) said Thank You: kayrollz

Re: AFN Paintball III 24 Sep 2012 07:27 #6

  • kayrollz
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Aku iNgiN puLanG
  • Posts: 2029
abuadam wrote:
Insya-Allah saya hadir.


abuadam nama dah ada kat no 2

Di bawah adalah member² AFN yang komitmen untuk join

1. Mustaqill
2. Abuadam
3. Faisal
4. Sepupu faisal
5. Sepupu faisal
6. sahril_yel
7. kayrollz
8. Akob
9. al-anwar
10.
|
|
|
|
|
\/
40. (kalau ada 40 org, diskaun dpt banyak.)

Re: AFN Paintball III 24 Sep 2012 07:27 #7

  • kayrollz
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Aku iNgiN puLanG
  • Posts: 2029
Mus,

Siapa kawan2 kau yang nak join tu, meh la letak nama

Re: AFN Paintball III 28 Sep 2012 00:37 #8

  • kayrollz
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Aku iNgiN puLanG
  • Posts: 2029
Mari lah join

Re: AFN Paintball III 28 Sep 2012 01:29 #9

Nanti kucuba tanyakan member ofis ku
When cognition is not enough
The following user(s) said Thank You: kayrollz

Re: AFN Paintball III 28 Sep 2012 02:23 #10

  • kayrollz
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Aku iNgiN puLanG
  • Posts: 2029
Nanti update sini berapa orang yang confirm. Nak standby makanan (free)

Re: AFN Paintball III 28 Sep 2012 08:45 #11

  • Mustaqill
  • OFFLINE
  • Panel B.Arab
  • Truth & Honour
  • Posts: 4180
Pukul berapa kita start main?
Khadem Al-Fikrah.net (Disember 2011 - Disember 2012)

www.facebook.com/mohdnawawi.abdulrazak

Re: AFN Paintball III 28 Sep 2012 12:33 #12

  • kayrollz
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Aku iNgiN puLanG
  • Posts: 2029
Mustaqill wrote:
Pukul berapa kita start main?


Pkl 10 start main, bukan pkl 10 baru sampai yer ....

Tak nak "janji melayu".

Please datang awal. Memandangkan semua dah tau jalan, tiada alasan lewat.

Bukan apa, cepat datang, cepat habis. Sesiapa ada kenduri kawen, petang tu sempat lagi kalau nak pergi

Re: AFN Paintball III 02 Oct 2012 02:46 #13

  • kayrollz
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Aku iNgiN puLanG
  • Posts: 2029
Reminder.

Sila pastikan kedatangan anda

Nak budget makanan (free) tengahari.

Re: AFN Paintball III 02 Oct 2012 03:09 #14

  • Mustaqill
  • OFFLINE
  • Panel B.Arab
  • Truth & Honour
  • Posts: 4180
Di bawah adalah member² AFN yang komitmen untuk join

1. Mustaqill
2. Abuadam
3. Faisal
4. Sepupu faisal
5. Sepupu faisal
6. sahril_yel
7. kayrollz
8. Akob
9. al-anwar
10. Ezman - kawan Mustaqill
11.
|
|
|
|
\/
40. (kalau ada 40 org, diskaun dpt banyak.)
Khadem Al-Fikrah.net (Disember 2011 - Disember 2012)

www.facebook.com/mohdnawawi.abdulrazak
The following user(s) said Thank You: kayrollz

Re: AFN Paintball III 02 Oct 2012 03:14 #15

  • kayrollz
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Aku iNgiN puLanG
  • Posts: 2029
Mus, tolong tag FB akob...
Last Edit: 02 Oct 2012 03:15 by kayrollz.

Re: AFN Paintball III 02 Oct 2012 03:33 #16

Moga2 dpermudahkan...
The following user(s) said Thank You: kayrollz

Re: AFN Paintball III 04 Oct 2012 04:10 #17

  • kayrollz
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Aku iNgiN puLanG
  • Posts: 2029
Berita Terkini.

SIla ambil perhatian, tempat sudah berubah kerana Paintball Valley Bukit Cherakah sedang dalam 'pengubahsuaian'.

Tempat pilihan lain adalah di Denai Alam (Owner yang sama).

Alamat tempat sedang di usahakan.

Jika ada sebarang bantahan & pertanyaan, masih sempat.

Maaf atas kesulitan

Re: AFN Paintball III 04 Oct 2012 04:15 #18

I'm good
When cognition is not enough
The following user(s) said Thank You: kayrollz

Re: AFN Paintball III 04 Oct 2012 04:31 #19

  • kayrollz
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Aku iNgiN puLanG
  • Posts: 2029
Ok...

ada 1 pilihan lain... Isi Rimba

belakang zoo negara. masuk exit Zoo Negara dan terus kebelakang (kurang 1 km ) akan jumpa tempat ni. lagi best...masuk percuma...ada sungai boleh berendam lepas berpeluh...huhuhu....

bayaran paintball lebih kurang jer...nanti saya pastikan semula.

Re: AFN Paintball III 04 Oct 2012 06:55 #20

  • kayrollz
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Aku iNgiN puLanG
  • Posts: 2029
Info terbaru:

Isi Rimba:

Bayaran RM100 = 500 pellet (siap makan dan after diskaun. harga asal 120 )

Kelebihan (bayar lebih RM10) berbanding Paintball Valley Shah Alam :

1. Tempat strategik. kebanyakan sudah tau kedudukan Zoo Negara Ulu Kemensah.
2. Selain jungle field, mereka juga ada speedball court untuk mereka yang ingin merasa main speedball.

Ini court speedball Isi Rimba



3. Ada air sungai yang jernih. Kita boleh berendam lepas penat bermain
4. Ada camouflage vest ? (saya tak pasti vest tebal atau vest biasa)
5. Pengangkutan Awam mudah dapat. ( Saya tau ramai ada kenderaan sendiri)


Mohon kepada semua yang terlibat & ingn terlibat untuk reply thread ini

Re: AFN Paintball III 04 Oct 2012 07:05 #21

  • Mustaqill
  • OFFLINE
  • Panel B.Arab
  • Truth & Honour
  • Posts: 4180
Di bawah adalah member² AFN yang komitmen untuk join

1. Mustaqill
2. Abuadam
3. Faisal
4. Sepupu faisal
5. Sepupu faisal
6. sahril_yel
7. kayrollz
8. Akob
9. al-anwar
10. Ezman - kawan Mustaqill
11. Hafiz - kawan Mustaqill
12. Afiq - kawan Mustaqill
|
|
|
|
\/
40. (kalau ada 40 org, diskaun dpt banyak.)
Khadem Al-Fikrah.net (Disember 2011 - Disember 2012)

www.facebook.com/mohdnawawi.abdulrazak
The following user(s) said Thank You: kayrollz

Re: AFN Paintball III 04 Oct 2012 07:12 #22

  • kayrollz
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Aku iNgiN puLanG
  • Posts: 2029
Abuadam, mohon confirmation kehadiran anda

sbb nak tempah makanan. abu adam punya fb apa?

Re: AFN Paintball III 04 Oct 2012 07:15 #23

  • Mustaqill
  • OFFLINE
  • Panel B.Arab
  • Truth & Honour
  • Posts: 4180
kayrollz wrote:
Abuadam, mohon confirmation kehadiran anda

sbb nak tempah makanan. abu adam punya fb apa?


Mohd Khairul.

www.facebook.com/khairul.mohd.33?ref=ts&fref=ts
Khadem Al-Fikrah.net (Disember 2011 - Disember 2012)

www.facebook.com/mohdnawawi.abdulrazak
The following user(s) said Thank You: kayrollz

Re: AFN Paintball III 04 Oct 2012 07:30 #24

  • abuadam
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Posts: 274
Insya-Allah saya jadi.
The following user(s) said Thank You: kayrollz

Re: AFN Paintball III 06 Oct 2012 04:35 #25

  • kayrollz
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Aku iNgiN puLanG
  • Posts: 2029

Re: AFN Paintball III 06 Oct 2012 13:37 #26

  • kayrollz
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Aku iNgiN puLanG
  • Posts: 2029
Paintball Tips and Tricks for Beginners

APA PERLU PAKAI? APA TIPS ?


paintballerz1-1.jpg



tgk aku pakai kat atas (sbelah kanan)

- aku rekemen pakai kasut safety boot memandangkan kita main kat hutan.
takut tersadung apa2 tapi klau takde, pakai kasut daki bukit pun ok. klau takde jugak, kasut sport korang pun takper. jangan pakai selain kat atas / kaki ayam sudah.

- seluar jangan pakai seluar jeans.
slack jeans mcm aku tu tak per. jika tak ada, pakai la apa2 seluar selain kat atas. jangan tak pakai seluar sudah.

- baju.
lihat mcm mana aku takut kena tembak kat atas. aku pakai sweater yg tebal. kena tembak kat badan tak berbekas. cuma merah skit jer. pakai lengan panjang untuk lebih selamat.

- glove tangan.
klau ada glove kebun pun ok. glove motor pun ok. kena tembak kat jari, menggigil jugak la nak tahan. tapi takde la teruk. nak rasa sakit kena tembak kat jari, suruh kawan jentik kuat2 kat jari tu...keke. tapi aku kat atas tak pakai pun.

- penutup leher.
guna tuala good morning pun ok. memula aku pakai tp sbb rasa rimas, aku bukak.

- stokin jangan lupa.


MASK - ini yang paling penting. MASK tak boleh di buka apabila kita masuk ke kawasan pertempuran. even game belum bermula atau sudah tamat sehingga kita keluar semula dari kawasan pertempuran.

VEST - akan disediakan di sana.

lain2 peraturan, marshal kat sana akan brief. tapi aku beritahu skit apa yg aku ingat.
- marker (gun) ada 2 safety.
1. safety pin
2. barrel sock / penutup muncung.

dua safety pada marker tersebut boleh di buka apabila marshal beri arahan.

- jika sudah out (mati). letak tangan atas kepala. itu tanda kamu dah out, klau tak buat jangan salahkan pihak lawan jika pihak lawan tembak kamu lagi.

- ikut arahan marshal.

- jujur. dah kena tembak ngaku dan keluar
Last Edit: 06 Oct 2012 14:02 by kayrollz.

Re: AFN Paintball III 06 Oct 2012 14:07 #27

  • kayrollz
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Aku iNgiN puLanG
  • Posts: 2029
Mohon esok semua sampai selewat-lewatnya setengah jam sebelum permainan bermula (pkl 10 pagi) sebab kita ada sedikit briefing tentang permainan ni.

Esok saya akan gerak dari putrajaya pkl 8.30 pagi. Budget dlm sejam sampai ke lokasi.

Erm.. jangan lupa bawak kamera

dan juga jangan lupa bawak towel, sbb kita nak mandi sungai lepas tu ...weeeee.....

Re: AFN Paintball III 07 Oct 2012 11:26 #28

  • Mustaqill
  • OFFLINE
  • Panel B.Arab
  • Truth & Honour
  • Posts: 4180
Tahniah dan syabas!!!





Khadem Al-Fikrah.net (Disember 2011 - Disember 2012)

www.facebook.com/mohdnawawi.abdulrazak
The following user(s) said Thank You: kayrollz
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.46 seconds
You are here: