AFN V2

Welcome, Guest
Username Password: Remember me

Tips menunggang motosikal - Countersteering
(1 viewing) (1) Guest
  • Page:
  • 1

TOPIC: Tips menunggang motosikal - Countersteering

Tips menunggang motosikal - Countersteering 24 Apr 2012 02:43 #1



Ramai yang dah tahu (atau buat secara subconscious) , tapi kurang memberi perhatian, dan antara sebab berlakunya jatuh 'bodo' ketika ketika membuat slow turning. Kalau kita tengok video Keith Code, throttle control dan counter steering (entry point, quick turn etc.) yang baik boleh mengelakkan anda daripada mencium jalan ketika membuat fast cornering di jalan yang basah atau berpasir (saya pun tak berani buat lagi)

p/s: Video Keith Code panjang sangat, dan terlalu teknikal, yang ni pendek skit
When cognition is not enough

Re: Tips menunggang motosikal - Countersteering 24 Apr 2012 03:45 #2

  • atanlaka
  • OFFLINE
  • Expert Boarder
  • Posts: 155
dengan basikal berani le buat camni, macam motorcross sikit. Dengan motor gedabak 100kg plus ni... banyak cium tanah aja le (amalkan pakai full face helmet, dua kali dah dagu hensem ni diselamatkan, biiznillah)
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.14 seconds
You are here: