AFN V2

Welcome, Guest
Username Password: Remember me

Poster Dakwah
(1 viewing) (1) Guest

TOPIC: Poster Dakwah

Re: Poster Dakwah 25 Sep 2013 07:04 #121

  • abulweena
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 810
Adli_Khalim wrote:
Shahmuzir wrote:


Memang mantap!!


بارك الله فيك

Kalau nak fully melayukan hadith ini bole tak pakai macam nie?

Al-utrunjah = Buah Oren
At-tamar = Buah Kurma
Arraihana = Daun Selasih
Al-hanzolah = Buah Peria

ini berdasar kajian saya
سُبْحَانَكَ اللَّهُمَّ وَبِحَمْدِكَ ، أَشْهَدُ أَنْ لا إِلهَ إِلَّا أَنْتَ أَسْتَغْفِرُكَ وَأَتْوبُ إِلَيْكَ

Re: Poster Dakwah 10 Oct 2013 02:27 #122

  • Mustaqill
  • OFFLINE
  • Panel B.Arab
  • Truth & Honour
  • Posts: 4180
Khadem Al-Fikrah.net (Disember 2011 - Disember 2012)

www.facebook.com/mohdnawawi.abdulrazak

Re: Poster Dakwah 10 Oct 2013 04:09 #123

  • abulweena
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 810
السلام عليكم

Boleh ker kalau dalam bahasa Arab macam ini? Atau ada yang lagi best???

ضَبَطَ نَفسَهُ

اِعْلَمْ اللغَةَ العَرَبِيَّةَ

Mustaqill wrote:
سُبْحَانَكَ اللَّهُمَّ وَبِحَمْدِكَ ، أَشْهَدُ أَنْ لا إِلهَ إِلَّا أَنْتَ أَسْتَغْفِرُكَ وَأَتْوبُ إِلَيْكَ
Last Edit: 10 Oct 2013 04:12 by abulweena.

Re: Poster Dakwah 12 Oct 2013 10:03 #124

  • birudamai
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 562
Sungguh cantik poster ni.
Bak kata Stuka,

"catchy & trendy utk masuk media massa di samping keluar dari khilaf."

Bakat terpendam ni. Harap teruskan. Saya suka poster-poster macam ni!
mimpi2020.blogspot.com/
JANGAN PERGI KE BLOG NI,'BAHAYA'!
Last Edit: 12 Oct 2013 10:07 by birudamai.

Re: Poster Dakwah 26 Dec 2013 00:18 #125

  • Shahmuzir
  • OFFLINE
  • Expert Boarder
  • Posts: 138

Re: Poster Dakwah 26 Dec 2013 00:20 #126

  • Shahmuzir
  • OFFLINE
  • Expert Boarder
  • Posts: 138

Re: Poster Dakwah 26 Dec 2013 00:21 #127

  • Shahmuzir
  • OFFLINE
  • Expert Boarder
  • Posts: 138

Re: Poster Dakwah 26 Dec 2013 00:22 #128

  • Shahmuzir
  • OFFLINE
  • Expert Boarder
  • Posts: 138

Re: Poster Dakwah 26 Dec 2013 00:23 #129

  • Shahmuzir
  • OFFLINE
  • Expert Boarder
  • Posts: 138

Re: Poster Dakwah 26 Dec 2013 00:24 #130

  • Shahmuzir
  • OFFLINE
  • Expert Boarder
  • Posts: 138

Re: Poster Dakwah 26 Dec 2013 00:25 #131

  • Shahmuzir
  • OFFLINE
  • Expert Boarder
  • Posts: 138

Re: Poster Dakwah 11 Apr 2014 01:56 #132

  • stuka
  • OFFLINE
  • Gold Boarder
  • Posts: 269

Re: Poster Dakwah 11 Apr 2014 22:00 #133

  • birudamai
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 562
Hadith yg ini memang best Stuka. Ia menganjurkn kita utk sentiasa merendah diri dn bersyukur pd Allah atas setiap kurniaNya.


mmm.....tp gambar apa tu? Mcm barang kemas Firaun je...
mimpi2020.blogspot.com/
JANGAN PERGI KE BLOG NI,'BAHAYA'!

Re: Poster Dakwah 14 Apr 2014 00:29 #134

  • stuka
  • OFFLINE
  • Gold Boarder
  • Posts: 269
birudamai wrote:
Hadith yg ini memang best Stuka. Ia menganjurkn kita utk sentiasa merendah diri dn bersyukur pd Allah atas setiap kurniaNya.


mmm.....tp gambar apa tu? Mcm barang kemas Firaun je...

tu bukan hadith, tp kata2 yg d sandarkan kpd ibnul jauzi

. . . crawler of the deep namanya

Re: Poster Dakwah 14 Apr 2014 01:45 #135

  • birudamai
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 562
stuka wrote:

tu bukan hadith, tp kata2 yg d sandarkan kpd ibnul jauzi

. . . crawler of the deep namanya


Oh ya ke...tkasih atas pencerahan.
Crawler of the deep tu artwork Tuan sendiri ke?
mimpi2020.blogspot.com/
JANGAN PERGI KE BLOG NI,'BAHAYA'!
Last Edit: 14 Apr 2014 01:46 by birudamai.

Re: Poster Dakwah 14 Apr 2014 11:09 #136

  • Nadim
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 1712
Lawa lawa poster kat atas...

Ni kalau kita nak copy cetak kat T shirt kena royalti tak... (mintak izin le dulu)...

Re: Poster Dakwah 15 Apr 2014 04:11 #137

  • birudamai
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 562
Nadim wrote:
Lawa lawa poster kat atas...

Ni kalau kita nak copy cetak kat T shirt kena royalti tak... (mintak izin le dulu)...


Kalau poster-poster saya antara yang tersenarai dalam radar Nadim, sila PM saya ya utk kita bincang dari segi hak cipta sbb ia melibatkan pihak ke-3. Terima kasih.

mimpi2020.blogspot.com/
JANGAN PERGI KE BLOG NI,'BAHAYA'!

Re: Poster Dakwah 05 May 2014 02:44 #138

  • Shahmuzir
  • OFFLINE
  • Expert Boarder
  • Posts: 138

Re: Poster Dakwah 05 May 2014 02:46 #139

  • Shahmuzir
  • OFFLINE
  • Expert Boarder
  • Posts: 138

Re: Poster Dakwah 05 May 2014 02:47 #140

  • Shahmuzir
  • OFFLINE
  • Expert Boarder
  • Posts: 138

Re: Poster Dakwah 05 May 2014 02:48 #141

  • Shahmuzir
  • OFFLINE
  • Expert Boarder
  • Posts: 138

Re: Poster Dakwah 05 May 2014 03:27 #142

  • el.ilmy
  • OFFLINE
  • IT Admin
  • 1AQIDAH: Allah Didahulukan, Rasulullah Diutamakan
  • Posts: 335


Juga boleh didapati untuk cetakan di blog: el-ilmy.net/2014/04/01/berjimatlah-ketika-berwuduk/

Jemput download, print dan tampal di surau dan masjid berhampiran.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
وقلت، والله أعلم بالصواب
Last Edit: 05 May 2014 03:29 by el.ilmy.

Re: Poster Dakwah 05 May 2014 03:32 #143

  • el.ilmy
  • OFFLINE
  • IT Admin
  • 1AQIDAH: Allah Didahulukan, Rasulullah Diutamakan
  • Posts: 335


Nabi Muhammad s.a.w masih mampu ketuai peperangan sengit dalam usia lebih 60 tahun, tapi ramai di kalangan masyarakat kini belum mencecah umur 60 tahun sudah mengambil pekej diabetes, darah tinggi dan sakit jantung. Jom ubah! Amalkan gaya hidup sihat HARI INI!

Maksud ayat 11 Surah Ar-Raad:

“Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya.”

Info aplikasi:

- Impetus untuk Android: pengira masa dengan set-set masa workout yang sedia untuk dipilih. (percuma)
- iMuscle2 untuk iOS: panduan workout yang berkaitan tiap otot badan kita dengan macam-macam fungsi, animasi 3D dan interaktif. (percuma promosi bermula 29/11/2013, tak tahu berakhir bila)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
وقلت، والله أعلم بالصواب

Re: Poster Dakwah 21 Aug 2014 15:23 #144

  • Shahmuzir
  • OFFLINE
  • Expert Boarder
  • Posts: 138

Re: Poster Dakwah 21 Aug 2014 15:24 #145

  • Shahmuzir
  • OFFLINE
  • Expert Boarder
  • Posts: 138

Re: Poster Dakwah 21 Aug 2014 15:27 #146

  • Shahmuzir
  • OFFLINE
  • Expert Boarder
  • Posts: 138

Re: Poster Dakwah 22 Aug 2014 08:05 #147

bukak thread ni kat v3 le

Re: Poster Dakwah 04 Nov 2014 15:36 #148

  • Shahmuzir
  • OFFLINE
  • Expert Boarder
  • Posts: 138
Time to create page: 0.43 seconds
You are here: