AFN V2

Welcome, Guest
Username Password: Remember me

BR1M : Pro vs Kontra
(1 viewing) (1) Guest
  • Page:
  • 1

TOPIC: BR1M : Pro vs Kontra

BR1M : Pro vs Kontra 03 Mar 2014 09:13 #1

  • najib76
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 1050




AFN pernah bincang BR1M vs Harga Minyak ....

Baru-baru ini timbul isu dimana UAI pertikaikan ..sebab nilainya sikit ( betulkan saya jika silap ) ,
kemudian DrM pertikaikan juga.....kemudian kalau tak silap anaknya..MB Kedah...

PM Najib telah jawab ...YB KJ pun pertahankan kebaikan BR1M....

tengah sesama kumpulan pertikai dan pertahan BR1M...masih ada mereka2 yang layak tak dapat lagi...
alasan yang diberi oleh Tim.Menteri...mereka2 ini tiada nombor akaun...tapi ada juga mereka2 yang sudah 'update' no.akaun.tak dapat juga ...

kemudian akhbar sebut Tim.Menteri yang sama ...ada 11 agensi kerajaan akan buat tapisan terhadap 7.9 juta yang layak ...

dah layak kenapa nak tapis ?....dah beri nombor akaun bank masih tak dapat ??

wajarkah BR1M ?

apa PRO dan KONTRA...?

mohon bincang..

Re: BR1M : Pro vs Kontra 07 Mar 2014 02:15 #2

  • najib76
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 1050
Kontra:

Kerajaan berdepan dengan defisit dan hutang yang besar sekiranya pemberian BR1M diteruskan.

Re: BR1M : Pro vs Kontra 07 Mar 2014 04:36 #3

  • jsiraj
  • OFFLINE
  • Fresh Boarder
  • Posts: 15
Ada satu kejadian berlaku BRIM kali ni............yang tersenarai dapat, tak nak terima pulak.....

Re: BR1M : Pro vs Kontra 07 Mar 2014 06:15 #4

  • najib76
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 1050
ini yang DrM sebut....lucu

Re: BR1M : Pro vs Kontra 07 Mar 2014 07:31 #5

  • najib76
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 1050

Re: BR1M : Pro vs Kontra 07 Mar 2014 17:38 #6

  • Salik
  • OFFLINE
  • Gold Boarder
  • Posts: 224
Seorang ibu tunggal berumur 63 tahun tidak bekerja tiada pendapatan pada tahu lepas dapat BRIM , tetapi pada tahun ini tidak mendapatkannya dan di tolak rayuannya kerana permohonan dah di tutup.

Sudah tentu tidak berpuas hati.
Last Edit: 07 Mar 2014 17:39 by Salik.

Re: BR1M : Pro vs Kontra 08 Mar 2014 04:06 #7

  • Abdullah2
  • OFFLINE
  • Expert Boarder
  • Posts: 107
Rayuan belum ditutup kut, cuma permohonan dah ditutup...

Saya tahun lepas pun dapat BRIM tapi thn ni semua 'ahli kumpulan' saya tunggu untuk membuat rayuan... harap2 isnin ni blh buat rayuan dah di LHDN

kumpulan saya ialah 'Kumpulan Nikah Warga Asing'... bila kami yg bernikah dgn warga asing berbincang, rupanya tak dak pun kwn kami yg dpt BRIM.... kerajaan nak check pendaftaran nikah kami cara klasik kut.
Moga2 kita dapat bersatu.... yang membezakan kita hanya ilmu...

Re: BR1M : Pro vs Kontra 03 Apr 2014 13:14 #8

  • Nadim
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 1712
Bagi kategori tak berkelayakan tu,gomen tolongla offer ASB2 harga terbaek punye...nak merasa gaks...
The following user(s) said Thank You: najib76
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.31 seconds
You are here: