AFN V2

Welcome, Guest
Username Password: Remember me

Iran dan piala dunia
(1 viewing) (1) Guest
  • Page:
  • 1

TOPIC: Iran dan piala dunia

Iran dan piala dunia 07 Jun 2014 07:05 #1

  • Nadim
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 1712
Dalam piala dunia brazil 2014 ni, selain 2 negara Islam, Algeria dan Bosnia, Iran jugak berjaya layak final world cup...

Soalan: Saya ada terpikir bagaimanakah sepatutnya kita respond terhadap kejayaan Iran jikalau ia memenangi sesuatu game dalam world cup ni...

Re: Iran dan piala dunia 09 Jun 2014 02:17 #2

ini adalah pertandingan bola. tiada keperluan pun untuk sokong negara "islam".

Re: Iran dan piala dunia 20 Jun 2014 01:46 #3

  • alwafiey
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 359
responnya adalah sama ketika Saudi menyertai World Cup tahun 94,98,2002,2006.. tiada siapa kisah dan peduli..

kerana kita menyokong germany, england, italy, perancis, jerman, argentina, spain..

Re: Iran dan piala dunia 20 Jun 2014 03:01 #4

  • birudamai
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 562
Adakah kerana Iran tu Syiah maka anggapan kita adalah SALAH & HARAM menyokong atau meraikan kejayaan mereka? Tapi kita dok mati-matian sokong atau raikan kejayaan negara kafir boleh pulak? Tak payah dalam World Cup la, orang-orang 'pejuang Islam' ni jugaklah yang dok berjam-jam kat kedai mamak layan EPL, La liga...yang ni buleh pulak?

Jadi pada saya, sebenarnya topik Iran & Piala Dunia ni sepatutnya tak diwujudkan.
Wallahua'lam.
mimpi2020.blogspot.com/
JANGAN PERGI KE BLOG NI,'BAHAYA'!

Re: Iran dan piala dunia 20 Jun 2014 09:49 #5

  • RD73
  • OFFLINE
  • Gold Boarder
  • Small Matter
  • Posts: 182
hal keduniaan sheikh acara bebas, selagi selari syara teruskan.
Simple life.
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.16 seconds
You are here: