AFN V2

Error
  • JFolder::create: Could not create directory
  • JFolder::create: Could not create directory

Berita & Artikel

Masih Ada Masyarakat Tidak Peka Terhadap Kesedaran Sivik

User Rating: / 127
PoorBest 

By Wan Shahara Ahmad Ghazali

KUALA LUMPUR (Bernama) -- Pelbagai isu kesedaran sivik seperti kerenah negatif perokok, kebersihan dan vandalisme kemudahan awam masih tidak banyak berubah berbanding dahulu.

Masih ada masyarakat yang tidak bertimbang rasa apabila merokok, bersifat pengotor dan melakukan kerosakan terhadap kemudahan awam.

Jika itu keadaannya, bagaimana negara hendak mencapai status negara maju sedangkan mentaliti masyarakat masih sedemikian rupa.

Tabiat buruk perokok yang tidak bertimbang rasa hanyalah sebahagian daripada isu kesedaran sivik yang menimbulkan masalah kepada masyarakat dan pengguna kemudahan awam.

Menyerbu premis persatuan bible selangor dan merampas injil

User Rating: / 172
PoorBest 

TINDAKAN JAIS MENYERBU PREMIS PERSATUAN BIBLE SELANGOR DAN MERAMPAS INJIL

Tahun baru 2014 seolah-olah tidak menjaminkan hubungan antara agama yang menjanjikan kedamaian hubungan dan hidup dalam keadan hormat menghormati antara satu sama lain.

Tindakan Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) dalam serbuannya ke atas premis Persatuan Bible Selangor hari ini walaupun berasaskan Enakmen 1988 (Kawalan Penyebaran Agama kepada Orang Muslim) telah meninggalkan kesan yang berbekas dalam hubungan antara agama di negara ini.

Sebanyak 300 naskhah Injil telah dirampas menurut berita yang diterima. Persoalan kebebasan agama yang termaktub dalam perlembagaan kita dengan mengambil kira Islam sebagai agama rasmi Persekutuan seolah-olah tercemar dengan tindakan JAIS dan mengisyaratkan sesuatu yang bercanggah dengan perintah dan firman Allah yang maksudnya “Tiada kami utuskan engkau (wahai Muhammad) melainkan untuk membawa Rahmat ke Alam ini” (Al Anbiya: 107).

Terima Kasih kepada mantan CEO, Mohd Nawawi Abdul Razak

User Rating: / 112
PoorBest 
 

 

Majlis Syura Al-Fikrah.Net dan Al-Fikrah.Net FB ingin mengucapkan setinggi-tinggi rasa penghargaan dan terima kasih kepada Akhi Mohd Nawawi Abdul Razak atas jasa beliau menerajui Al-Fikrah.Net dan Al-Fikrah.Net FB untuk tempoh 2011-2012 dengan dilanjutkan ke 2013.

Hasil perbincangan dan persetujuan Majlis Syura Al-Fikrah.Net (AFN) pada tanggal 6 Disember 2013, majlis telah memutuskan untuk tidak menyambung kontrak Akhi Mohd Nawawi Abdul Razak (Mustaqill) sebagai CEO Al-Fikrah.Net yang telah tamat pada awal bulan Disember ini. 

AFN sekali lagi merakamkan jutaan terima kasih dan JazakAllah kepada beliau di atas jasa dan sumbangan beliau khasnya kepada warga AFN dan warga maya/cyber amnya.

Seperti juga mana-mana organisasi, pengganti perlu dicari untuk menerajui kepimpinan supaya organisasi kekal relevan dan berdaya saing. Pelantikan CEO berikutnya akan diumumkan setelah mesyuarat Majlis Syura Al-Fikrah.Net dan akan diumumkan kelak.

AFN berharap beliau akan terus menyumbang perkongsian ilmiah untuk manfaat bersama.

Sekian.
 

Nooraini Ahmad
Setiausaha
b/p Al-Fikrah.net

www.facebook.com/groups/alfikrahnet/

Perlantikan baru CEO Al-Fikrah.net (AFN.v2 & AFN.vFB)

 

 

Majlis Syura Al-Fikrah.Net dan Al-Fikrah.Net FB dengan ini ingin mengalu-alukan dan mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan kepada Syaikh Fikri Alamghiri yang dengan rasminya telah dilantik sebagai CEO baru. Sekalung budi diatas persetujuan yang diberi.

Perlantikan berkuatkuasa dari tanggal 8hb Disember 2013 sehingga 31 Disember 2015.

Sekian. 

 

Nooraini Ahmad
Setiausaha
b/p Al-Fikrah.net

You are here: Artikel View